Mladá Boleslav si proti Vinohradům zastřílela. Foto: Sokol Vinohrady, Český florbal
20. 1. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav na Vinohradech nezaváhala, Chodov v přestřelce zdolal Brno

 



Sobotní zápasy Tipsport Superligy nahrávaly favoritům. Nejvíce se na body nadřela Ostrava, která po výhře 3:2 proti Pardubicím zůstává blízko play off. Situace se naopak zkomplikovala Brnu, které po překvapivě vyrovnaném průběhu nestačilo na Chodov až v závěru. Jasné vítězství si připsala Boleslav, Vinohrady porazila 9:1.

Ostrava udělala důležitý krok směrem k bojům o play off. Domácí zůstavají po dnešním vítězství velmi blízko osmému místu, které znamená postup do vyřazovací části. Pardubice v prvním utkání po historické výhře v poháru začaly dobře, o jedinou branku v první třetině se postaral Ivo Teichman.

V bojovném utkání se následně Ostrava postarala o obrat, na 1:1 srovnal střelou z dálky Šindler. Otočku na 2:1 dokonal po další laciné ztrátě Pardubic Filip Hrabal necelé tři minuty před koncem druhé třetiny.

Pardubice navíc na začátku poslední části znovu inkasovaly a nedokázaly využít ani dvojnásobnou přesilovou hru. Druhá branka Teichmana už znamenala pouze snížení, více už Pardubice z tlaku v závěru nevytěžily. Pardubice po prohře ztrácí na play off už devět bodů, Bohemians a Otrokovice mají navíc utkání k dobru.

Chodov musel po špatné první třetině zabrat. Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Ještě horší stav musel na domácí půdě otáčet Chodov, který vypadl zejména ve druhé desetiminutovce, kdy obdržel rovnou tři branky. Druhá třetina už byla z pohledu domácích povedenější, zejména její závěr. Z náporu se dvakrát prosadil Ondrušek, který tak uzavřel hattrick. Vedení zpátky na hole Chodova vrátil Mikeš střelou z dálky.

Třetí třetina byla velkou část jako na houpačce, Brno zvládlo po deset minut držet s favoritem krok. Závěr utkání ale patřil Chodovu, který nasázel rozhodující čtyři branky. Pět vteřin před koncem už Brno pouze korigovalo na konečných 7:10. Chodov se tak po vybojované výhře posunul na průběžné druhé místo, šance Buldoků se naopak výrazně ztenčily.

Trenérský souboj bratří Pazderů dopadl podle očekávání. Mladá Boleslav si brzy vypracovala pohodlné vedení. V povedeném výkonu pokračovala Boleslav i ve druhé třetině, která patřila zejména Janu Natovovi. Mladoboleslavský ostrostřelec nastřílel během druhého dějství hattrick a definitivně tak rozhodl o výhře.

Zbytek zápasu už se hrál v poklidnějším tempu a Boleslav tak nakonec dokráčela k vysoké výhře 9:1. Utkání si bude pamatovat kanonýr Jiří Curney, díky šesti bodům překonal bodový rekord v základní části během jednoho ročníku, který držel Patrik Dóža. Středočeský celek napravil zaváhání proti Chodovu z minulého kola a drží právě před ním první místo. Dotáhnou se na něj může ještě Sparta, která má zápas s Otrokovicemi k dobru.

ZÁPASY 21. KOLA:

FBC OSTRAVA – SOKOL PARDUBICE 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Branky: 30. Šindler (Sládek), 38. Hrabal (Eichner), 43. Čonka-Skyba (Zálesný) – 11. Teichman (Šmíd), 57. Teichman (Dlesk). Rozhodčí: Sladký a Vybíhal. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. Diváci: 84.

FLORBAL CHODOV – BULLDOGS BRNO 10:7 (2:4, 3:0, 5:3)

Branky: 1. Mikeš (Ondrušek), 11. Ondrušek (M. Vávra), 35. Ondrušek (Doubek), 37. Ondrušek (M. Vávra), 39. Mikeš, 50. Kašovský (Matejčík), 51. M. Vávra (Pražan), 53. M. Vávra (Mikeš), 56. Maxa, 58. Matejčík (Ondrušek) – 2. Grlický (Konečný), 12. Kadavý, 13. Konečný (Jaakkonen), 15. Fajt (Grlický), 42. Fajt (Vojtíšek), 50. Ulman (Surkoš), 60. Konečný (Kadavý). Rozhodčí: Preisig a Schädler. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 110

SOKOL KRÁLOVSKÉ VINOHRADY – FLORBAL MLADÁ BOLESLAV 1:9 (0:4, 1:4, 0:1)

Branky: 39. O. Stuchlík (Gregor) – 7. Natov (Curney), 10. Bína (Curney), 16. Tomašík (Jelínek), 20. Tadeáš Chroust (Pluhař), 22. Natov (Curney), 24. Natov (Curney), 35. Natov (Curney), 39. Tomáš Chroust (Pluhař), 52. Curney (Krzyžanek). Rozhodčí: Furmánek a Šolc. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. Diváci: 137.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*