Češky slaví na úvod kvalifikace výhru nad Estonskem. Foto: Flickr IFF
30. 1. 2019 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Byla to dřina, Češky ale na začátek kvalifikace zdolaly Estonky 10:3

 



První zápas české reprezentace na kvalifikačním turnaji o postup na mistrovství světa žen v Gdaňsku přinesl nečekaně tvrdý souboj s Estonskem. Je pravdou, že houževnatého soupeře Češky nikdy nepustily do vedení, přesto byl především z protiútoků velmi nebezpečný. Nakonec jej dokázaly porazit poměrem 10:3, když svůj náskok získaly ve třetí třetině.  

První třetina byla hodně divoká. Ve čtvrté minutě využila přesilovou hru Urbánková a Češky tak zužitkovaly aktivnější úvod, za tři minuty ale srovnala Parnik. Za půl minuty sice skóre změnila Řepková, jenže za devatenáct sekund bylo opět srovnáno po efektní rozehře ze strany Nellis. Ve zběsilém tempu se navíc pokračovalo a za další dvě minuty Češky opět vedly díky Bočanové.

Až poté se hra zklidnila a tak trochu nastavila, jaký bude obraz utkání: Češky více na míčku, Estonky organizovaně bránící a velmi nebezpečné z rychlých protiútoků. Na konci třetiny se navíc Češkám povedla přesilovková kombinace zakončená Krupnovou.

Druhá třetina byla podobná. Češky ale vychytávala brankářka Ormak, na druhé straně držela vedení českého týmu Příleská. Je třeba také říci, že úsek mezi 31. – 40. minutou byl z estonského pohledu asi nejpovedenější v zápase, využily jej díky brance Diany Klavan.

Poslední část řádné hrací doby začala tak, jako skončila druhá třetina. Do samostatného úniku se přes aktivitu Češek dostala Parnik, ale neproměnila, což za pár chvil potrestala důsledná Bočanová. Na začátku 49. minuty pak skórovala Martináková a dodala Češkám, v té chvíli vedoucím o tři branky, potřebný klid. Štěstí navíc přálo Bočanové, která v padesáté minuty využila odrazu od obránkyně ke vstřelení další branky.

Pro další zápasy si pak české florbalistky zvedly sebevědomí díky ubráněnému oslabení při vyloučení Krupnové, v 57. minutě navíc opět skórovala Adéla Bočanová. Florbalovou parádu na jeden dotek pak předvedla třetí formace se zakončující Martinákovou a skóre uzavřela kapitánka Eliška Krupnová. Češky tak nakonec porazily Estonky 10:3 a splnily roli favorita.

Estonsko – Česko 3:10 (2:4, 1:0, 0:6)
Branky:
7. Parnik, 8. Nellis a 38. D. Klavan – 4. Urbánková, 8. Řepková, 10. Bočanová, 20. Krupnová, 46. Bočanová, 49. Martináková, 50. Bočanová, 57. Bočanová, 57. Martináková a 58. Krupnová.
Střely na branku: 19:33. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Rozhodčí: Rozmiarek a Mielewczyk (Polsko). Diváci: 183.

Česko: Příleská – Pekárková, Jiráková, Machková, Frantíková, Koníčková, Kotzurová, Zabavská, Plášková – Ratajová, Krupnová, Urbánková – Mlejnková, Bočanová, Řepková – Enenkelová, Martináková, Hanzlíková – Kadidlová. Trenér: Sascha Rhyner.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*