Joonas Pylsy v dresu Classicu na lednovém Champions Cupu. Foto: Flickr IFF
16. 2. 2019 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Joonas Pylsy se vrací do Švýcarska, jeden z nejlepších florbalistů současnosti bude od příští sezóny hrát za Wiler

 



Švýcarský Wiler získává od příští sezóny velikou posilu. V jeho barvách bude v novém ročníku nastupovat Joonas Pylsy, který naváže na své dřívější švýcarské působení v Tigers Langnau z před dvou let.  V novém angažmá podepsal smlouvu na dva roky.

Švýcarští fanoušci se mohou v nadcházející sezóně znovu těšit na další velké jméno světového florbalu. Za Wiler, kde působí i Daniel Šešulka a trenér Radek Sikora, bude v dalším ročníku nastupovat Joonas Pylsy, který momentálně hraje za finský Classic. Čerstvý mistr světa, který rovněž nechyběl v all-star týmu celého turnaje, podepsal v novém působišti smlouvu na dva roky.

Děvatadvacetiletý útočník v nedávné době kromě MS vyhrál i na klubovém Champions Cupu, s Classicem slavil i v domácí soutěži. Šikovný Fin hrál ve Švýcarsku již mezi lety 2014-16, tehdy působil v Tigers Langnau.

V novém týmu se finský reprezentant potká se svým krajanem Tatu Väänänenem, kterého si v rozhovoru pro klubový web Willeru nemohl vynachválit. „Tatu je jedinečný hráč, působí jako lídr na hřišti i mimo něj. Je to vzor,“ říká Joonas Pylsy.

Joonas Pylsy se raduje ve finálovém utkání MS v Praze. Foto: Vladimír HODAČ, Flickr IFF

Jedním z důvodů, proč se před třemi lety Joonas Pylsy vrátil zpět do Finska bylo plánované narození syna. Nyní se i s celou rodinou vrací zpět. Zejména kvůli podmínkám, které ve Švýcarsku panují a vzpomínkám na předchozí angažmá dal finský centr přednost Švýcarsku před působením ve Švédsku. Ve zbytku z letošní sezóny bude Pylsy s Classicem útočit znovu na další titul.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*