Anet Jarolímová se s Jičínem postaví Ivanti Tigers. Foto: Ivanti Tigers
24. 2. 2019 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Volba soupeřů: Ostravské týmy jedou do Prahy, kde zůstane Chodov, Ivanti Tigers jdou na Jičín

 



Extraliga žen má za sebou volbu soupeřů pro čtvrtfinále. Ostravské týmy se vydají do Prahy, když Vítkovice zvolily z prvního místa Bohemians a třetí FBC si zvolilo Tatran. Chodov zůstane v Praze a v derby vyzve Panthers, na čtvrté Ivanti Tigers pak čeká souboj s Jičínem. Hned tři série se tak odehrají premiérově.

1.SC TEMPISH Vítkovice (1.) – FbŠ Bohemians (5.)

Vzájemné zápasy v této sezoně: VIT – BOH 12:0 a BOH – VIT 3:10
Stejná čtvrtfinálová dvojice jako loni. Vítkovice neměly geograficky moc na výběr: buď odehrají čtvrtfinále v Praze anebo v Jičíně. Nakonec zvolily stejně jako loni zelenobílý tým, který dvakrát v sezoně porazily. „Měly jsme k tomu své důvody, proč jsme zvolily Bohemians. Jejich styl hry nám totiž vyhovuje a myslíme si, že je to ideální soupeř, který nás může připravit na případné semifinále,“ řekla útočnice Vítkovic Barbora Husková.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV (2.) – Panthers Praha (6.)

Vzájemné zápasy v této sezoně: CHO – PAN 4:1 a PAN – CHO 4:8
Chodov zvolil premiérovou sérii s Panthers, tentokráte tedy neopustí Prahu a nepojede do Jičína. Série bude pikantní pro několik hráček na straně Panthers jako Terezy Pitterlingovou a Syslovou nebo Dominiku Tůmovou, které na Praze 11 dlouhodobě působily, Tůmová je pak dokonce stále kmenovou hráčkou Chodova. „Máme radost, že na čtvrtfinále zůstaneme v Praze. Naše zápasy s Chodovem jsou vždy v dobrém tempu, tak věřím, že tomu bude i v play-off,“ brala Veronika Zittová z Panthers výběr sportovně.

FBC ČPP Bystroň  Group Ostrava (3.) – Tatran Střešovice (8.)

Vzájemné zápasy v této sezoně: TAT – FBC 6:11 a FBC – TAT 9:3
Ostrava si právo volby vybojovala v přímém sobotním souboji s Ivanti Tigers ze dvou možností zvolila pražskou cestu v podobě Tatranu, který si účast v play off vybojoval doslova v posledních minutách základní části. „S výběrem jsme 100% spokojeni. Tak nějak jsme doufali,že by to mohl být právě Tatran, i když už jsme byli připraveni i na jiné varianty. Myslím, že nám jejich herní styl vyhovuje a kvalitně nás prověří po všech stránkách,“ věří obránkyně FBC Denisa Kotzurová.

Ivanti Tigers Jižní Město (4.) – KM automatik FBK Jičín (7.)

Vzájemné zápasy v této sezoně: TIG – JIC 8:6 a JIC – TIG 6:12
Na čtvrtý tým základní části soutěže tak zbyl sedmý Jičín. Pikantní bude série především pro Anet Jarolímovou, která právě v dresu tohoto soupeře, ať už se jmenoval ve své historii jakkoliv, posbírala své největší úspěchy. „My jsme s výběrem spokojeny. Věřím, že se bude jednat o dobré zápasy v kvalitním tempu, budeme bojovat,“ řekla legenda českého ženského florbalu pro Onlajny.com.

Náš oficiální partner, portál Onlajny.com, nabídl z volby soupeřů komentovaný přenos.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • kiki napsal:

    nesmyslne pitomý systém – celý rok se snažíte o co nejlepší umístění a pokud skončíte 5tý vyoutuje Vás ten nejsilnější . Nakonec největší šanci z té slabší čtyřky má nejslabší Jičín hrající proti nejslabšímu z první čtyřky.
    První má hrát proti osmému a ne pžtému – demotivující
    kk

    • Nemo napsal:

      Stačí se kouknout na vzájemná utkání čtvrtfinalistů a jejich výsledky. Je to jednoznačné, takže je de facto jedno kdo (z první čtyřky) s kým (z 5. až 8. místa).

      Ti z druhé čtyřky můžou jen překvapit.
      Že by Jičín s kýmkoli z první čtyřky vyhrál ve 4F čtyři zápasy, to asi nikdo nepředpokládá. Ani s Jarolímovou, Žůrou i Bachy. Nicméně to bude mít Tigers hodně těžké, alespoň po fyzické stránce. Bude to bolet.

  • Anton napsal:

    Paty tym by proti ctvrtemu ci zretimumohl prekvapit, proti vitkam cci Chodovu je to ztracene predemztracene. Bohemka jede do Ostravy prohrat coz je pro hracky demotivujici ( vzdaly to predem a vsechny nastoupi)a pro divaka a cesky florbal zvlaste krok zpet. Odjakziva a v kazdemm sportu hraje v eliminaci prvni s poslednim, druhy s predposlednim atd……AP

  • SpelecOstrostrelec napsal:

    Paty tym by proti ctvrtemu ci zretimumohl prekvapit, proti vitkam cci Chodovu je to predem ztracene. Bohemka jede do Ostravy prohrat coz je pro hracky demotivujici ( vzdaly to predem a ne vsechny nastoupi)a pro divaka a cesky florbal zvlaste krok zpet. Odjakziva a v kazdemm sportu hraje v eliminaci prvni s poslednim, druhy s predposlednim atd……AP

Napsat komentář

*