Anet Jarolímová se s Jičínem postaví Ivanti Tigers. Foto: Ivanti Tigers
28. 2. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ukázaly jsme, že florbal pořád hrát umíme, důležitější než statistiky je tým, míní Anet Jarolímová

 



Florbalistky Jičína dokázaly znovu postoupit do play off. Ve čtvrtfinále vyzvou Ivanti Tigers, což bude pikantní souboj především pro Anet Jarolímovou, která se postaví svému bývalému týmu. Bývalá reprezentační útočnice, která se do extraligového kolotoče vrátila po delší pauze, navíc do poslední minuty bojovala o první místo v kanadském bodování. Sama ale říká, že důležitější pro ni je tým.

Sedmé místo a 27 získaných bodů, to je bilance Jičína v základní části. „Věděly jsme, že můžeme potrápit silnější týmy jak herně, tak výsledkově a myslím si, že s tím nakonec můžeme být spokojeny,“ hodnotí Anet Jarolímová. Přesto kaňku najde. „Co ale bylo horší, že jsme ztrácely body s týmy, se kterými jsme bojovaly o play… To si budeme muset po sezoně vyhodnotit,“ dodává.

Sama Jarolímová po svém návratu doslova do poslední minuty bojovala o první místo v kanadském bodování, nakonec prohrála s Paulínou Hudákovou o jediný bod. „Těžko říct, jak to hodnotit, určitě to potěší, ale jsou to jen čísla a individuální výsledek. Zásadní je tým,“ říká na konto svého úspěchu.

Asi nejznámějším výsledkem Jičína v základní části byla výhra na hřišti Ostravy po fantastickém obratu. „Úspěch to samozřejmě je, ale jak jsem zmiňovala, ztrácely jsme body, které jsme ztrácet neměly, ve výsledku nám výhra v Ostravě pomohla do play off,“ spočítala si při pohledu na konečnou tabulku.

Při pohledu na soupisku je zřejmé, že kádr Jičína je užší, na druhou stranu nabitý kvalitními jmény bývalých reprezentantek. Jarolímová současně výrazně nesouhlasí s nálepkou „zápasového týmu“, která se s Jičínem dlouhodobě pojí. „Florbal jednoznačně hrát umí, pro nás je mnohem důležitější kondiční připravenost, než se denně scházet na trénink s hokejkou, samozřejmě tréninky v hale máme… S konzultací kondičního trenéra se snažíme řešit tréninky také individuálně,“ popisuje tréninkový proces.

V play off čeká Jičín Ivanti Tigers, tedy tým, se kterým Jarolímová slavila velké úspěchy. „Na play off jsem se vždy těšila, takže se těším také teď. Je to jiná soutěž, ve které se může stát cokoliv. Popravdě, v Tigers už moc nikoho neznám, kádr se z devadesáti procent obměnil, nicméně na Tigers vzpomínám vždy velice ráda,“ říká útočnice, která patřila mezi základní stavební kameny národního týmu.

Nálada v kabině Jičína je prý bojovná. „Hecování v našem týmu probíhá každý zápas, každý zápas je pro nás výjimečný a užíváme si to,“ zakončila Anet Jarolímová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*