Ženy Vítkovic jsou výhru od semifinále. Foto: FbŠ Bohemians
9. 3. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Favorité mají po sobotě tři mečboly, Jičín ale Ivanti Tigers pořádně potrápil

 



Čtvrtfinálové série Extraligy žen se zatím vyvíjí podle předpokladů, proto se také stalo, že všichni čtyři favorité mají po sobotě tři mečboly a vedou po sobotě 3:0.  Jako první tento úkol splnily Vítkovice, které porazily na Spartě Bohemians 8:3. Těžkou šichtu má za sebou Ostrava, která první utkání ve střešovické Stodole vyhrála 3:2. Uspěl také Chodov, který porazil Panthers 10:3 a nakonec také celek Ivanti Tigers, který se sice velmi natrápil, ale porazil Jičín 8:7. 

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Stav série: 0:3

Úvodní utkání domácích odvet začalo na Podvinném Mlýně, kde má pro tuto sérii domácí útočiště celek Bohemians. Vítkovice v této sérii poprvé v jednotlivém zápase neprohrávaly, přesto domácí Bohemka dlouho držela nadějný stav 1:1, až v závěru úvodní třetiny skórovala Seevaldová.

Tak jako ostravské zápasy, také tento se rozhodl ve druhé části, kterou Vítkovice vyhrály 3:1, zajímavostí je, že všechny zásahy v prostřední části zajistily obránkyně: dvakrát se trefila kapitánka Ďuríková a jednou Novotná. Stejný poměrem nakonec skončila také třetí část a Ostravanky tak nakonec celé utkání získaly výsledkem 8:3.

Oba trenéři byli nebývale kritičtí. „Dnes jsme nebyli dobří, moc nám toho nefungovalo. Chyběla nám především jiskra v hlavách a od toho se tak nějak všechno špatné odvíjelo. Jediné pozitivum dnes = vítězství,“ uvedl Tomáš Martiník. „Dnes to zatím bylo z naší strany nejhorší utkání série play-off. Nemělo tempo, tvrdost a rychlost,“ přitakal mu Pavel Krbec z Bohemians.

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:8
branky: 3. Hana Poláková, 36. Eliška Reischlová, 47. Eliška Vrátná – 2. Justyna Krzywak, 18. Sára Seevaldová, 23. Alžbeta Ďuríková, 28. Alžbeta Ďuríková, 30. Lenka Novotná, 52. Jana Trošková, 58. Sára Seevaldová, 60. Lucie Theimerová; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 115; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 21 – Nikola Příleská 13; po třetinách: 1:2,
1:3, 1:3;

Panthers Praha – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Stav série: 0:3

Florbalistky Panthers sice zásluhou Terezy Pitterlingové vedly 1:0, ale ještě v první třetině se prakticky rozhodlo o osudu utkání. Chodov totiž ještě do první přestávky zapsal pět branek a otěže utkání již nepustil.

Ve druhé části se hra vyrovnala a výsledkem byla pouze jediná branka Evy Preisslerové. Skóre se rozhýbalo znovu až v poslední třetině, která ale nemohla nic změnit na celkovém vítězství Chodova. Lvice vyhrály utkání 10:3 a získaly výhodu tří mečbolů.

Lukáš Procházka ale nebyl příliš spokojen. „Začátek z naší strany trošku vlažnější, ale od inkasovaného gólu jsme hráli celkem slušně. Druhá polovina zápasu – to byl ale opravdu děs, zítra musíme začít mnohem lépe, než jsme dnes končili,“ kritizoval.

Panthers Praha – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 3:10
branky: 5. Tereza Pitterlingová, 45. Dominika Steinbachová, 59. Tereza Pitterlingová – 11. Tereza Hanzlíková, 12. Magdaléna Plášková, 12. Nikol Pekárková, 14. Gabriela Tožičková, 14. Adéla Jůzová, 31. Eva Preisslerová, 39. Eva Preisslerová, 41. Nela Jiráková, 58. Martina Řepková, 59. Karolína Suchá; rozhodčí: David Bezucha – Michal Bezucha; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; diváků: 127; zásahy brankářů: Karolína Červová 26 – Jana Christianová 11; po třetinách: 1:5, 0:2, 2:3;

Tatran Střešovice – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA
Stav série: 0:3

Tatranský trenér Pavel Skazko sliboval Ostravě peklo a ta to skutečně v prvním pražském zápase neměla vůbec snadné. Po šesti minutách prohrávala, když se prosadila domácí kanonýrka Reindlová, v čase 14:10 pak srovnala Paulína Hudáková. Tatranky ale rychle odpověděly a díky Prontekerové opět vedly, přesto, že Ostrava měla střeleckou převahu.

Na další branku se diváci ve Stodole pořádně načekali. Padla až v samotném závěru druhé třetiny, kdy pětiminutové vyloučení Vachuškové téměř okamžitě potrestala Kapcová. Dlouhá přesilovka se ale nestala rozhodujícím faktorem zápasu, protože další branka již v ní nepadla, Ostrava totiž rozhodující brejk a zakončení Paulíny Hudákové vytvořila až při rovnovážném stavu hráček. Nakonec tak vyhrála 3:2 a v sérii má tři mečboly.

Trenéra Ostravy Jakuba Robenka ale výkon neuspokojil. „Od nás dneska asi nejhorší výkon v sérii. Ani hodně vlažná a chaotická první třetina úplně nestačila k tomu, abychom se probudili a začali hrát náš florbal. Důležité ale bylo, že jsme začali vyhrávat většinu soubojů a tím dostali hru pod kontrolu,“ hodnotil. Pavel Skazko byl opět stručný. „Mísí se ve mě hodně emocí. Zítra sérii prodloužíme,“ slíbil.

Tatran Střešovice – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 2:3
branky: 6. Daniela Reindlová, 16. Markéta Prontekerová – 15. Denisa Kotzurová, 39. Nela Kapcová, 45. Paulína Hudáková; rozhodčí: Barbora Beranová – Lucie Hejnová; vyloučení: 1 + Karolína Vachušková (TAT) 5:1; využití: 0:0; diváků: 105; zásahy brankářů: Hana Ranochová 22 – Pavla Lišková 27; po třetinách: 2:1, 0:1, 0:1;

KM automatik FBK Jičín – Ivanti Tigers Jižní Město
Stav série: 0:3

Jičín měl dobrý nástup do zápasu a po první třetině to bylo 2:2. Ve druhé třetině Jičín poprvé vedl, když v čase 33:49 vstřelila vedoucí branku Jarolímová, nakonec ale po dvou třetinách prohrával 4:5.

Už ve 46. minutě ale Jičín vedl 7:6 po brance Smetákové, ale vedení nakonec neudržel. V 53. minutě nejprve skórovala Billá, aby necelé tři minuty před koncem dokonala obrat Hermannová. Tigers tak nakonec zvítězily 8:7. „Dneska byl soupeř hodně houževnatý, my musíme zítra zabrat, laxní přístup se nám nemusí vyplatit. Zápas byl super, pravé play-off,“ pochvalovala si Karolína Šatalíková.

KM automatik FBK Jičín – Ivanti Tigers Jižní Město 7:8
branky: 3. Nikola Kuchařová, 12. Anet Jarolímová, 27. Gabriela Žůrková, 34. Anet Jarolímová, 41. Markéta Kosová, 45. Anet Jarolímová, 46. Šárka Smetáková – 3. Lucie Řezáčová, 6. Denisa Billá, 25. Martina Kleinová, 35. Dagmar Surá, 36. Vendula Beránková, 43. Denisa Billá, 53. Denisa Billá, 58. Nikola Hermannová; rozhodčí: Jan Drška – Jiří Meisner; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; diváků: 105; zásahy brankářů: Veronika Samková 19 – Kristýna Karli 12; po třetinách: 2:2, 2:3, 3:3;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*