Jan Svoboda pečetil výhru, potažmo udržení Vinohrad v nejvyšší soutěži. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal Jan Svoboda pečetil výhru, potažmo udržení Vinohrad v nejvyšší soutěži. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal
24. 3. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Záchrana pro Vinohrady! Sokolové porazili Znojmo v rozhodujícím sedmém zápase 3:1

 



Dlouhá a vyrovnaná série 1. kola play down mezi Vinohrady a Znojmem dospěla ke svému konci. V něm byli o něco lepší Pražané a rozhodující sedmý duel ovládli 3:1. Z pozice nováčka tak dokázali udržet příslušnost v Tipsport Superlize. Naopak Znojmo se ještě o záchranu bude prát. Ve 2. kole narazí na Bulldogs Brno.

První třetina byla z obou stran opatrná a šancí bylo málo. Tu největší měl v polovině úvodní části hostující Žižka, který nastřelil tyčku. Na první gól se čekalo až do 26. minuty. Kapitán domácích Ondřej Stuchlík napřáhl od mantinelu a jeho pokus od tyčky zapadl do sítě.

Znojmo v závěru prostředního dějství srovnalo. Šindelář pelášil po zaváhání Vinohradských na branku, vzal situaci na sebe a srovnal na 1:1. Definitivní rozuzlení dlouhé série přišlo až v posledních minutách.

Na konci 54. minuty vypálil Hartman, gólman Chrást jeho střelu vyrazil a pohotový Skřivánek poslal SKV do vedení. Znojemští pochopitelně zvýšili útočnou aktivitu a zkusili hru bez brankáře. Ze závěrečného tlaku však i kvůli dobře blokujícím hráčům Vinohrad vyrovnání nevytěžili.

Naopak. Do odkryté branky 70 vteřin před koncem dovezl míček domácí Svoboda. Vinohrady vyhrály duel o vše 3:1 a budou součástí nejvyšší soutěže i v příští sezoně. Znojmo se ve 2. kole utká s Bulldogs Brno. Oba týmy na sebe narazily už v loňském play down, tehdy to ale bylo v rámci 1. kola a triumf 4:3 na zápasy slavili Znojemští.

Výsledek 7. zápasu 1. kola play down:

TJ Sokol Královské Vinohrady – TJ Znojmo 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky: 26. O. Stuchlík (Gregor), 54. Skřivánek (Hartman), 59. Svoboda (Jelínek) – 39. Šindelář. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 230. Konečný stav série: 4:3.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*