Židenice vedou nad Plzní 2:0 Foto: K1 Florbal Židenice
2. 4. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Židenice začaly druhé kolo play down výhrami, ve finále první ligy jsou Vinohrady s Bulldogs

 



Kromě bojů o medaile o víkendu pokračovaly také boje o udržení, respektive o postup do finále první ligy žen. Velmi dobře začaly Židenice, které stoprocentně využily domácího prostředí a na dvou různých halách získaly dvě výhry nad Plzní. Známo je také složení finále 1. ligy žen, ve kterém Královské Vinohrady vyzvou Bulldogs Brno.

Plzni se v prvním zápase vůbec nepovedlo zachytit začátek utkání, vždyť v sedmé minutě to bylo již 2:0, v polovině zápasu pak domácí Židenice na hale ve Vodově ulici vedly již 6:0, také díky dvěma využitým přesilovým hrám.

V čase 38:10 zvýšila na 7:0 Indrová a o osudu utkání bylo v tu chvíli jasno. Plzeň ale alespoň ve třetí třetině ukázala, že se rozhodně nevzdá a směrem k nedělnímu duelu vyslala jasný vzkaz, když poslední třetinu vyhrála 4:0. Na konečném vítězství Židenic 7:4 to ale nemohlo příliš změnit.

Nedělní zápas v areálu Vysokého učení technického byl podle očekávání jiný. Plzeň šla ve třetí minutě do vedení zásluhou Böhmové, v 11. minutě srovnala z trestného střílení Drápalová. Utkání se rozhodlo ve druhé polovině druhé třetiny. Za stavu 2:2 se totiž ve 30. minutě prosadila Lucie Romančáková a do druhé přestávky následovaly další tři branky Židenic, mimo jiné opět jeden zásah Drápalové z trestného střílení.

Vedení 6:2 ještě navýšila ve 43. minutě v přesilové hře Dernerová, Plzeň opět ukázala, že bojuje až do konce a díky další dílčí výhře ve třetí třetině alespoň snížila konečné skóre na 9:6 pro Židenice, které tak po domácích zápasech vedou ve druhém kole play down 2:0.

Poražený ve druhém kole play down sestupuje do 1: ligy žen, na vítěze čeká baráž s poraženým finalistou 1. ligy žen. Vítěz první ligy žen si vybojuje účast v Extralize žen.

Jasno je také o finalistech 1. ligy žen. Po rozhodujících třetích zápasech semifinálových sérií se jimi staly celky Bulldogs Brno a Královské Vinohrady. Bulldogs porazily 4:2 Florbalovou akademii MB, když o své výhře rozhodly v posledních třech minutách dvěma brankami. Loňský extraligista z Vinohrad pak v prodloužení třetího zápasu porazil na domácí půdě brankou v prodloužení Hradec Králové 7:6.

Ve finále se tak střetnou vítězové obou divizí 1. ligy žen.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*