Plzeň po roce opouští Extraligu žen. Foto: FBŠ SLAVIA Plzeň
6. 4. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Plzeň po roce sestupuje, první finále druhé nejvyšší soutěže pro Bulldogs

 



Florbalistky Plzně se po roce loučí s nejvyšší ženskou soutěží. Po prohře v prvním kole play down s Olomoucí nesložily úspěšný reparát proti Židenicím, kterým podlehly 0:4 na zápasy. Jejich extraligové působení tak po roce nedobrovolně končí, brněnský tým čeká baráž s poraženým finalistou 1. ligy žen. První finále druhé nejvyšší soutěže skončilo výhrou Bulldogs Brno 4:2.

Plzeň si přivezla dvouzápasové manko z Brna a v domácím prostředí se sice zmohla na odpor, jenže nedokázala ani jednou zvítězit. Už v pátek Plzeňanky nejdříve vedly, poté dokázaly několikrát srovnat skóre, ale nakonec odešly poraženy poměrem 5:8.

Podobný průběh mělo také čtvrté a poslední utkání série. Domácí Plzeň vedla 1:0 a 2:1, ale následně inkasovala šest branek v řadě a po prohře 2:7 se tak s nejvyšší soutěží minimálně na rok rozloučila.

Vítězné Židenice si budou muset počkat na soupeře pro baráž. Sobotní první finále 1. ligy žen přiblížilo nejvyšší soutěže Bulldogs Brno. Brněnský celek, který patří dlouhodobě ke špičce druhé nejvyšší soutěže zvítězil na půdě Královských Vinohrad 4:2, když o jeho výhře rozhodla v 51. minutě Nikola Domonkosová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*