Zástupci finalistů před Superfinále 2019 v Ostravě. Foto: Český Florbal
13. 4. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Rozhodovat budou maličkosti, myslí si Pazdera. Bruse prý bude titul stát vlasy, prozradil Sladký

 



Superfinále 2019 má v obou kategoriích stejné složení, v mužích si tedy dají repete Mladá Boleslav s Vítkovicemi. Podle kapitána Boleslavi Petra Novotného je podstatné, že semifinálová série s Chodovem trvala Boleslavi jen čtyři zápasy, protože nemá zase tak široký kádr. Trenér Vítkovic Pavel Brus zase ví, že jeho tým musí mít mentální sílu a neměl by k zápasu přistoupit tak, že se jde mstít za loňské prohrané Superfinále.

Jako první se ke slovu dostal kouč Mladé Boleslavi Jan Pazdera.  „Nálada je pozitivní, celý tým se těší. Příprava byla dlouhá, měli jsme čtrnáct dní poté, co jsme pro nás velmi překvapivě zvládli semifinále se skóre 4:0, můžu říct, že už utkání vyhlížíme,“ prozradil střípky z boleslavské kabiny.

Důležitost krátké série s Chodovem potvrdil také kapitán Boleslavi Petr Novotný. „Pro nás bylo hrozně důležité, že série s Chodovem byla krátká, takže jsme měli čas si odpočinout, protože kádr nemáme tak široký, jak se možná zdá,“ poznamenal zkušený útočník.

Vítkovický lodivod Pavel Brus už na tiskové konferenci mírnil emoce. „Odveta je možná silné slovo, kádry doznaly určitých změn a asi by bylo špatně pojímat zápas tak, že se chceme za něco mstít. Chceme vyhrát pokaždé a je úplně jedno, jestli se hraje v O2 Aréně nebo v OSTRAVAR Aréně,“ naznačil, že jeho svěřenci musí udržet klidnou hlavu.

O budoucnosti Superfinále zatím není rozhodnuto, nicméně se obecně předpokládá, že se přesune z Ostravy. „Myslím si, že Superfinále je tady v Ostravě na nějakou dobu naposledy, takže si myslím, že pro Vítkovice je velká výzva titul doma vyhrát,“ uvedl Petr Novotný.

Reakce kapitána Vítkovic Tomáše Sladkého byla zřejmá. „Samozřejmě se na zápas těšíme, možnost vyhrát titul doma se nemusí opakovat, pro někoho už nikdy, pro někoho možná za deset let,“ prohodil Sladký.

Vítkovický světoběžník prozradil, že jeho tým se připravoval na Superfinále úplně jinak. „Zájem o zápas je větší a my máme extrémní motivaci, připravujeme se jinak: loni jsme chtěli do prvního ostravského Superfinále, primárně se tam dostat. Letos máme cíl jej vyhrát. Pojímáme to jinak,“ vyhlásil odhodlaně.

Podle Jana Pazdery se oba týmy nemají čím překvapit. „Velice dobře se známe, v poslední dekádě jsme odehráli spolu několik velkých zápasů, víme, co od sebe čekat, takže se podle toho připravujeme,“ komentoval. „Vnímám to podobně jako sázkaři, čekám vyrovnaný duel a budou rozhodovat maličkosti, například proti sobě budou stát dva reprezentační brankáři nebo to bude o produktivitě střelců,“ zkusil hledat klíčové prvky, které by mohly rozhodnout.

Na vítkovického Pavla Bruse míříila na závěr otázka o vyrovnanosti soutěže. „Bodově to tak vypadalo, ale oba superfinalisté přišli o hromadu bodů s papírově slabšími soupeři, na kdyby se nehraje, ale jenom v prvních pěti kolech jsme ztratili sedm bodů. Elitní trojka je stále stejná, teď vykukuje Sparta, ale nemyslím si, že liga by se vyrovnávala,“ nesouhlasil s premisou Brus.

Bývalého obránce, který vyzkoušel angažmá ve Švýcarsku a Finsku možná čeká změna vizáže. „Bylo to v plánu už loni, ale Bůh tomu chtěl, že tomu bylo jinak. Pokud vyhrajeme, tak Pavel jde dohola a neudělá nic,“ předslal kapitán Vítkovic Tomáš Sladký.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*