Juniorská reprezentace ve druhém zápase suverénně vyhrála. Foto: Flickr IFF
9. 5. 2019 Reprezentace - Junioři (3) KOMENTÁŘŮ

Junioři přidali na MS druhou výhru, Dánsko přejeli 12:2

 



Čeští junioři po skvělém vstupu do turnaje zvládli i svůj druhý zápas ve skupině. V utkání s Dánskem potvrdili jasnou roli favorita a zvítězili 12:2. Střelecky se dařilo především Matějovi Havlasovi, který vstřelil čtyři branky.

Výběr Jiřího Jakoubka vstoupili do druhého utkání proti lehčímu soupeři s přehledem. Během první třetiny si český tým vypracoval čtyřgólový náskok, který nepřipouštěl žádné větší drama. Přesvědčivé vedení Češi navyšovali i během druhé části, realizační tým tak mohl pošetřit některé hráče na další zápasy.

Dánové se během dvou třetin zmohli pouze na jednu branku, skóre tedy narostlo na vysokých 8:1. Po další gólově bohaté třetině se nakonec uzavřelo na stavu 12:2, Češi tak do posledního zápasu ve skupině proti Slovensku vstupují ve výborné pozici.

Federální derby je na programu v pátek rovněž od 18:00 středoevropského času.

Matěj Havlas byl se čtyřmi góly hlavní hvězdou večera. Foto: Flickr IFF

Mistrovství světa juniorů 2019:

Česko U19 – Dánsko U19 12:2 (4:0, 4:1, 4:1)

Branky: 2. Buršík (Forman), 9. Sládeček, 10. Buršík (Forman), 19. Eremiáš (Juha), 22. Havlas (Švéda), 23. Beneš, 24. Havlas (Boček), 30. Havlas (Boček), 43. Havlas (Boček), 48. Juha (Koláčný), 54. Juha (Řezáč), 58. Kreysa (Šebek) – 22. Jansen (Bomervang), 52. Kreysa vl.

Sestava Česka: Kříž – Koláčný, Doubek, Malina, Beneš, Sládeček, Sádlo – Řezáč, Eremiáš, Juha – Buršík, Šindler, Forman – Havlas, Švéda, Boček – Haleš, Šebek, Langer a Kreysa. Trenér: Jiří Jakoubek.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*