Jan Jelínek uzavřel svou bohatou kariéru. Foto: Technology Florbal MB Jan Jelínek uzavřel svou kariéru. Foto: Technology Florbal MB
12. 5. 2019 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Bývalý kapitán reprezentace Jan Jelínek uzavřel kariéru

 



Tahle zpráva přišla celkem nečekaně. Držitel dvou bronzových medailí ze světových šampionátů a trojnásobný mistr České republiky Jan Jelínek se rozhodl ukončit své působení ve vrcholovém florbale.

„Už během sezony jsem řešil s Tomášem Pacákem, že tahle nebo příští sezona může být moje poslední. Dát dohromady dobré fungování ve sportu, v práci a doma pro mě bylo s průběhem let těžší a těžší. Navíc existuje varianta, která zatím není definitivní a rozhodnutá, že se na konci léta nebo na začátku podzimu s manželkou budeme stěhovat za případnou prací do zahraničí,“ vysvětlil Jelínek důvody, které ho vedly k rozhodnutí ukončit kariéru.

Jan Jelínek vybojoval dva mistrovské tituly v dresu Vítkovic, a to v letech 2009 a 2014. Rok působil ve finském Nokianu. Po návratu do Česka pět sezon oblékal dres Mladé Boleslavi. S ní v nejvyšší soutěži vybojoval jedno zlato, tři stříbra a jeden bronz. Dvakrát vyhrál Pohár České pojišťovny.

Dan Šebek a Jan Jelínek. Foto flickr Salibandyliiga, Ville Vuorinen

Foto Flickr Salibandyliiga, Ville Vuorinen

Úspěchy slavil také na reprezentační úrovni. Bronzovou medaili s národním týmem ukořistil na světových šampionátech v letech 2010 a 2014. Ve druhém případě dokonce vedl mužstvo jako kapitán.

Generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák přiznal, že angažovat Jelínka do mladoboleslavského klubu bylo velmi obtížné. „O to větší radost jsem měl, když si Honza nakonec z řady nabídek vybral nás. Byl jsem šťastný, protože jsem věděl, že do boleslavského klubu přichází výjimečný hráč a člověk,“ uvedl Pacák.

Po Petru Novotném a Janu Barákovi se s Tipsport Superligou rozloučila další velká osobnost.

Mladoboleslavští si vybojovali postup do superfinále na hřišti Sparty. Foto: Florbal Mladá Boleslav

Foto: Technology Florbal MB


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • trenér napsal:

    podle mého už pár let přesluhoval (repre) a tak se konečně dostane na ty ostatní, rychlejší a kreativnější hráče, na mě působil trochu jako buldozer, zranění a operace nejspíše jsou ty hlavní důvody proč odchází, návrat by byl asi už o ničem…čest a sláva, děkujeme

Napsat komentář

*