Denisa Billá mění Ivanti Tigers za Tatran. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
16. 5. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

ZMĚNY V IVANTI TIGERS: Billá míří do Tatranu, tým posílí Franková a branářka z Nizozemska

 



Velké změny v kádru ohlásily florbalistky Ivanti Tigers. Do střešovického Tatranu odchází legendární Denisa Billá, pokračovat nebudou ani Lucia Jelínková, Jitka Procházková nebo Dagmar Surá, která by měla okusit nejvyšší soutěž ve Švédsku. Do brankoviště tým naopak získal Martinu Frankovou z Olomouce a reprezentantku Nizozemska Dorothee Vogelesang. Po ročním působení v Panthers se rovněž vrací Dominika Steinbachová.

Změnami neprošel jen hráčský kádr, který ve středu zahájil přípravu na sezonu 2019/2020, ale také realizační tým. Novým asistentem Adama Štegla se stal Marek Novák, který působil například u slovenské ženské reprezentace.

V kolonce odchodů ční jedno jméno nad všemi: Denisa Billá se totiž vrací do Tatranu, kde začalo její putování pod trenérskou dvojicí Markéta Šteglová – Karolína Šatalíková. Do stejného týmu míří také Tereza Chvátalová, s kariérou pak skončily Lucia Jelínková, Martina Kleinová a Jitka Procházková.

Zajímavým odchodem je také transfer Dagmar Suré, která by měla vyzkoušet nejvyšší švédskou ženskou soutěž.

Do kádru se naopak po ročním působení v Panthers vrací Dominika Steinbachová, mimochodem hlavní trenérka zlatého juniorského týmu. Z toho Ivanti Tigers posunují kvartet Belejová, Balková, Baťková a Trojánková.

Hned dvojnásobnou posilu hlásí Pražanky do brankoviště: z Olomouce přichází Martina Franková, druhou brankářkou bude Nizozemka Dorothee Vogelesang. Zanedloho 34-letá brankářka odchytala například poslední kvalifikační zápasy svého národního týmu na Slovensku.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*