Martin Kisugite dosáhl během jedné sezóny v Tigers Langnau na trofej. Foto: Fabian Trees / www.imagepower.ch
30. 5. 2019 Švédsko (5) KOMENTÁŘŮ

Martin Kisugite se stěhuje do Švédska, po jedné sezóně v Tigers Langnau posílí Höllvikens

 



Reprezentační obránce Martin Kisugite se po jednom roce ve švýcarském Tigers Langnau stěhuje do švédské SSL. V nejvyšší švédské soutěži posílí tým Höllvikens, který letos skončil na jedenáctém místě. V nové sezóně by se švédský tým rád probojoval do play off a pomoci by k tomu měl právě český ofenzivní obránce.

Další zahraniční štace Martina Kisugiteho míří na sever, konkrétně do Švédska. Po dvou letech strávených ve Švýcarsku přichází výzva okusit nejprestižnější florbalovou soutěž na světě. V týmu si zahraje po boku jednoho z nejlepších útočníků ligy – Johannese Wilhelmssona, který letos ovládl bodování celé soutěže (33+53) a stal se teprve šestým hráčem v historii SSl, který překonal hranici 80 bodů v základní části.

Martin Kisugite v Česku oblékal dres Bohemians. Ve Švýcarsku nastupoval nejdříve ve druhé nejvyšší soutěži za Lagenthal, po roce pak zamířil do Tigers Langnau v NLA. S týmem se hned během první sezóny dočkal trofeje, ve finále poháru zvítězili nad Curychem. K triumfu navíc pomohl i proměněným nájezdem. V lize se už Langnau letos dařilo méně, i přes to Kisugite nasbíral 32 (21+11) bodů ve 26 zápasech.

V proběhlé sezóně se Höllvikens podle slov Wilhelmssona pro web ssl.se potýkal s příliš úzkým kádrem, ke konci ligy dokonce nesložili na trénincích ani tři pětky. Do nové sezóny tak Höllvikens potřeboval nutně posílit. Kromě Kisugiteho příchází do týmu i další hráči, od nového ročníku příchází i nový trenér Joon Bergren, který v uplynulé sezóně působil jako hlavní trenér ženského FBC Malmö.

Nadcházející sezóna bude důležitá i pro Wilhelmssona osobně. Pokud se Höllvikens probojují do play off, bude vážně uvažovat o prodloužení smlouvy, která mu po nadcházející sezóně vyprší.

Martin Kisugite na prosincovém MS v Praze. Foto: Martin FLOUSEK

V Tigers Langnau končí po dvou letech český trenér Michal Rybka, který letos dovedl Tigers k trimfu v poháru. V lize ale Tigers skončili až devátí a museli se zachraňovat v sérii proti Klotenu. Na trenérské židli ho nahradí dosavadní asistent Matthias Gafner.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*