Ville Lastikka v dresu finské reprezentaci na mistrovství světa 2018. Foto: Martin Flousek Ville Lastikka v dresu finské reprezentace na mistrovství světa 2018. Foto: Martin Flousek, Flickr IFF
2. 6. 2019 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Mistr světa Lastikka míří do kádru Classic, ten naopak opouštějí Pylsy se Savonenem

 



Finský šampion, vítěz Poháru mistrů a finského poháru SC Classic nezahálí a před novou sezonou se rozhodl významně posílit. Kádr celku z Tampere vyztuží mistr světa Ville Lastikka. Naopak tým opouštějí opory Joonas Pylsy a Krister Savonen, kteří míří do švýcarského Wileru.

Lastikka byl v uplynulé sezoně druhým nejproduktivším hráčem Steelers. Klub z Hameenlinny ovšem skončil až na 12. místě finské nejvyšší soutěže. Lastikka si tak, co se týmových ambicí, výrazně polepší.

V minulém ročníku nasbíral 37 bodů za 29 gólů a 8 asistencí. Nemalou roli sehrál útočník také na prosincovém světovém šampionátu, kde Finové vybojovali zlaté medaile. Lastikka v šesti zápasech přispěl deseti body.

Nyní rozšíří ofenzivní sílu finského suveréna. Classic Salibandyliize kralují, čtyřikrát za sebou slavili titul. A aby dominanci stvrdili pátou trofejí v řadě, rozhodli se posílit. Kromě Lastikky do Tampere míří také 22letý Tuukka Salo a 17letý junior Alpo Laitila.

Naopak velkou ztrátou pro Classic jsou odchody reprezentantů Kristera Savonena a Joonase Pylsyho, které byly oznámeny už dříve. Oba dva hráči míří do Wileru. „Potřebuji novou výzvu. V Classic jsem vyhrál vše, co se dalo. Wiler chce být úspěšný a to je přesně to, co hledám,“ řekl ke svému přesunu Savonen, považovaný za jednoho z nejlepších obránců na světě.

PSALI JSME:
Joonas Pylsy se vrací do Švýcarska, jeden z nejlepších florbalistů současnosti bude od příští sezony hrát za Wiler


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Komentáře nejsou povoleny.