Denisa Ratajová Foto: Floorball Czech Open
11. 8. 2019 Ženský florbal (2) KOMENTÁŘŮ

ČEŠKY V HLAVNÍ ROLI: Finálovou výhru Pixba řídily Krupnová s Ratajovou

 



Florbalistky Pixba nikoho na svůj trůn královen Czech Open nepustily a ve finále porazily Kloten-Dietlikon Jets poměrem 6:4. Českého fanouška může těšit, že Denisa Ratajová s Eliškou Krupnovou měly na výhře Pixba zcela zásadní podíl: jeho kapitánka Krupnová skórovala hned třikrát, Ratajová pak zapsala tři kanadské body.

Vstup do utkání se lépe povedl Pixbu, které bylo aktivnější a více na míčku. Pramenily z toho šance a také vedení, které vystřelila v čase Krupnová po přihrávce Ratajové. Švédský tým nadále diktoval tempo hry až zhruba do patnácté minuty. To obraně unikly Suter s Wiki, ale první poslala míček do tyče, druhá pak na bránu.

Přesto se hráčky Jets chytily a dokázaly ještě do první přestávky otočit skóre: nejprve se pohotovou dorážkou prosadila Metzger a o 45 sekund později dala další branku Gerig.

Druhá třetina začala opět lépe pro Pixbo. Krupnová se na velkém brankovišti odpoutala od Kessler a dorazila střelu Manninen. Za švýcarský tým ale za neclé dvě minuty reagovala druhou brankou Metzger, tentokráte nejdůraznější na hranici malého brankoviště.

Pixbo dokázalo opět srovnat, když rychlý protiútok tažený Krupnovou zakončila Envall. V polovině zápasu mohla srovnat Frei, ale ve skvělé pozici si nezpracovala míček. Následovala klidnější pasáž hry, po které přišel rychlý protiútok Pixba gólově zakončený Ratajovou po přihrávce Krupnové. Zbytek druhé třetiny se poté dohrál v klidném duchu bez výraznějších šancí.

Na začátku třetí třetiny měly hráčky Jets dvě příležitosti, které nevyužily a nadále bylo vidět, že se přizpůsobily tomu, že musí tvořit hru a skórovat. Občas nabídly soupeři příležitost jako ve 36. minutě, kdy rychlý protiútok v těžké pozici nezakončila Ratajová.

Švýcarský tým byl aktivnější, ale měl problém vytvořit si vylouženou šanci, sedm minut před koncem tak udeřilo české duo v barvách Pixba: Rtajová našla na hranici malého brankoviště Krupnovou, která si dokázala udělat prostor k zakončení. Minutu a půl poté navíc udeřila Karjalainen, která zůstala osamocena zhruba deset metrů od branky a nemýlila se s umístěnou ranou.

Pixo tak rázem vedlo 6:3 a poslední minuty si zkušeně hlídalo, aby nakonec mohlo opět nad hlavu pozvednout trofej pro vítěze elitní ženské kategorie na Czech Open. Nic na tom nemohla změnit ani poslední branka Suter 3 sekundy před koncem.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*