Johan von der Pahlen v dresu střešovického Tatranu. Johan von der Pahlen v dresu střešovického Tatranu.
7. 9. 2019 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Johan Von der Pahlen posílí Trenčín! V něm se potká s bývalým spoluhráčem Kafkou

 



Velký návrat! Pětinásobný mistr České republiky Johan von der Pahlen posílí kádr slovenského mistra AS Trenčín. Jako první s informací o přestupu přišel iFlorbal.

Švédský útočník se v mistrovském kádru setká s bývalými parťáky ze střešovického Tatranu brankářem Tomášem Kafkou a Jurajem Matejkou. Právě brankářský veterán byl loni klíčovou postavou, když svými výkony pomohl trenčínskému klubu k titul.

„Moje zkušenosti se slovenským florbalem jsou dlouhé a zajímavé už od začátku. Letní turnaje v Bratislavě a v okolí Trenčnína pro mě vždy byly top momentem. Když se mě Juraj Matejka zeptal na přestup, musel jsem říct ano! Hodně se těším na celý tým a na spoluhráče,“ dodal Pahlen ke svému přesunu.

Trenčín se snaží posílit svůj tým vzhledem k blížícmu se EuroFloorball Cupu, který se uskuteční 9. až 13. října ve slovenských Malackých. AS ve skupině vyzve norský Greaker a maďarský Komárom.

Dnes 39letý Johan von der Pahlen začínal svou kariéru ve stockholmském klubu Haninge, se kterým v roce 1999 a 2000 vyhrál švédskou superligu a v roce 2002 a 2003 také Floorball Champions Cup.

V roce 2005 přišel jako jeden z prvních švédských florbalistů do české extraligy a podílel se na nejúspěšnější éře klubu, když v mezidobí let 2005 až 2012 slavil pět mistrovských titulů. Po odchodu ze Střešovic se usadil ve Švýcarsku, kde působil v barvách Zugu.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*