Hráčky Ivanti Tigers a Chodova čeká bitva o Prahu 11. Foto: Otakar Prášek
20. 9. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Dvoukolovému víkendu vévodí páteční bitva o Prahu 11, Skazko půjde proti Tatranu

 



Extraliga žen pokračuje v pátek a v neděli hned dvěma koly. Jednoznačným šlágrem, kterým zápasové menu o dvanácti položkách disponuje, je bitva o Prahu 11 mezi Chodovem a Ivanti Tigers. Na programu jsou také další zajímavé duely, namátkou Jičína s Libercem, Panthers s Tatranem nebo Židenic s Olomoucí.

Program pátečního 2. kola Extraligy žen:

1.SC TEMPISH Vítkovice – K1 Florbal Židenice
19.00, SC Dubina Ostrava
Židenice zaslaly v prvním kole na Dubinu zajímavou vizitku, když dokázaly sahat doslova do posledních sekund po bodech s FBC Ostrava. Pokud naváží na tento výkon, může se na ostravském sídlišti odehrát další zajímavá bitva. Brňanky by mohly využít toho, že vítkovický kádr je mladší než v minulé sezoně, pokud půjde do tuhého, budou se muset Vítkovice spolehnout na zkušenost v čele s kapitánkou Ferenčíkovou.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Ivanti Tigers Jižní Město – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
19.00, SH Jižní Město
Ivanti Tigers jsou pro mnohé týmem, který může být černým koněm soutěže. Pro mladý a vhodně doplněný kádr ale přichází střet s Chodovem příliš brzy, ve druhém kole ještě jistě tygřice nepřevedou svůj plný potenciál, na nejvyšší soutěž si totiž musí zvyknout. Nicméně platí, že tento zápas je jednoznačným šlágrem víkendové nabídky.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

FBS Olomouc – FBC ČPP OSTRAVA
19.30, SH Čajkaréna Olomouc
Ostrava v prvním kole zaváhala a byla jen několik sekund od – minimálně – bodové ztráty. Nakonec z pohledu FBC vše dobře dopadlo, ale jak známe kouče Robenka, výkon jej určitě nenechal chladným. Olomouc naopak zvládla výjezd do Liberce a může být relativně uvolněná. Povede se jí podobný kousek jako v minulém ročníku proti Bohemians?
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

KM automatik FBK Jičín – Crazy girls FBC Liberec
20.00, Sportovní areál Jičín
Oba týmy v letní přestávce ztratily své opory a především u Liberce se ukázalo, že bude chtít dostatek času než tým dosáhne svého potenciálu. Pro Jičín přichází podobný zápas pravdy právě ve druhém kole. Oproti Liberci se ale pořád může spolehnout na zkušenou kostru týmu okolo Kosové, Bachmaierové nebo Paulovičové, což by mohlo tento zápas rozhodnout.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 3 body

Bulldogs Brno – FbŠ Bohemians
20.00, SH SportPoint Brno
Brněnský tým čeká extraligová premiéra na domácí palubovce, ve které se postaví Bohemians. Pražanky v prvním kole získaly cennou výhru nad Panthers a určitě na ní budou chtít navázat. V minulých letech měly s podobnými výjezdy, kdy měly potvrdit roli favorita, problémy a ztrácely body. Klíčem k úspěchu v Brně tak bude pro Bohemians maximální koncentrace.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

Panthers Praha – Tatran Střešovice
20.30, SH ZŠ Rudná
Páteční program uzavře zajímavé pražské derby. Tatran se ukázal v dobrém světle proti Ivanti Tigers, hráčky Panthers pak ztratily dobře rozehraný zápas s Bohemians. Domácí tým tak má co napravovat, na lavičce navíc má Pavla Skazka, který ještě v letní přípravě vedl tým Tatranu. Pikantní duel tak má všechny předpoklady k tomu, aby byl nesmírně zajímavý.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 2 body

Program nedělního 3. kola Extraligy žen

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice
14.00, SH Děkanka
Vítkovice čeká ve třetím kole první výjezd, zamíří na Děkanku, kde na začátku letošního roku ztratily Zuzanu Šponiarovou. Jinak jim ale Bohemians svědčí, o čemž svědčí například vyhrané série play off. Proti Bohemians by měly potvrdit roli favorita.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Tatran Střešovice – Bulldogs Brno
14.00, STODOLA Aréna Střešovice
Florbalistky Tatranu páteční program uzavírají a nedělní otevírají. Platí pro ně podobný princip, jako pro hráčky Židenic, pokud prohrají proti Panthers. Pro hráčky Bulldogs je pak nedělní utkání zajímavou šancí, jak získat body. Zajímavé utkání, které je možná trochu v zákrytu za jinými zápasy, ale za pozornost určitě stojí.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – Ivanti Tigers Jižní Město
15.00, SH ZŠ Dobiášova
Liberecké „divoké slečny“ prožily divoké léto a ukazuje se, že budou potřebovat čas, než se zásadně omlazený celek sžije s nejvyšší soutěží. Proti Ivanti Tigers mohou pouze překvapit, což se jim ale loni povedlo. Povede se jim podobný kousek také letos?
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

K1 Florbal Židenice – FBS Olomouc
17.00, MSH Vodova Brno
Třetí utkání sezony postaví Židenicím do cesty soupeře, proti kterému by měly poprvé opravdu bodovat, pokud nechtějí hned na začátku zaostávat za týmy, se kterými podle papírových předpokladů budou bojovat o postup do play off. Zajímavé utkání to bude také ze strany Olomouce, která si v prvním kole přivezla cenné body z Liberce a proti Ostravě může v pátek pouze překvapit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body

FBC ČPP OSTRAVA – KM automatik FBK Jičín
17.00, ČPP Aréna Ostrava
S Jičínem se los na úvod soutěže nemazlí, po Chodovu jej už ve třetím kole postaví také Ostravě. Ta sice nepodala optimální výkon ve svém prvním vystoupení, vysoká výhra Chodova nad Jičínem ale dává předpoklad, že nově se tvořícímu výběru FBK bude ještě chvíli trvat, než bude schopen naplno prodat svůj potenciál. Toho by mělo FBC využít a dojít si pro tři body před domácím publikem.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

Panthers Praha – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
18.00, SH ZŠ Rudná
Panthers umí hrát proti silnějším soupeřům, v nedávné minulosti se jim podařilo bodovat například proti Vítkovicím nebo porazit právě Chodov, ale v neděli budou i tak role jasně rozdány. Chodovu může pomoci, že bude mít za sebou – podle papírových předpokladů – těžší utkání s Ivanti Tigers, tudíž bude zvyklý na zvýšené tempo hry. Pokud bychom si měli tipnout, tak velký počet branek v tomto utkání nepadne.  
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*