Útočník Marek Beneš vlétl do nového ročníku švédské superligy skvěle! Foto: Pixbo Wallenstam Útočník Marek Beneš vlétl do nového ročníku švédské superligy skvěle! Foto: Pixbo Wallenstam
2. 10. 2019 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Deset bodů za dva zápasy! Marek Beneš vede kanadské bodování a jeho Pixbo superligu

 



Marek Beneš vlétl do svého druhého angažmá ve švédské nejvyšší soutěži ve velkém stylu. V prvním zápase pěti body řídil výhru Pixba nad Visby a podobně si pak vedl i ve druhém utkání na hřišti Helsingborgu. S deseti body na kontě je v čele bodování švédské superligy, Pixbo zase pro změnu vévodí pořadí týmů. Dobře se v novém ročníku uvedl také Matěj Jendrišák, který do sítě Jönköpingu nasázel hattrick.

Beneš otevřel svůj gólový účet už po pár vteřinách. Spoluhráč Martin Östholm ho našel krásnou přihrávkou a bývalý hráč Střešovic uklidil míček do branky. Ve druhé polovině první části pak Beneš zamíchal s balonkem ve velkém brankovišti, předložil ho Gustavu Fritzellovi, který se nemýlil a zvýšil už na 5:1.

Galapředstavení Pixba v úvodní třetině nové sezony pokračovalo. Beneš minutu a 20 vteřin před koncem úvodní části natáhl ke střele a Östholm se postaral o úspěšnou dorážku. Lišky první dvacetiminutovku vyhráli drtivě 7:2.

Český reprezentant si pak skvělou fazonu přenesl i do druhého dějství. Nejprve si počínal dostatečně důrazně, když za brankovou čáru dorazil střelu Fritzella a pětibodový večer uzavřel chytrou přihrávkou zpoza branky na Andrease Stefanssona. Pixbo v otevíracím zápase vyhrálo 11:3 a první útok lišek zaznamenal sedm gólů.

Druhé utkání sehrálo Pixbo na hřišti Helsingborgu. Elitní útok opět řádil hned od úvodu. Beneš vystihl nepovedenou rozehrávku domácích, nahrál volnému Fritzellovi a ten zametl míček do branky. O chvíli později český útočník předvedl další parádu. V přesilovce obdržel prihrávku od Östholma, obtočil se s balonkem kolem protihráče a připravil gól Stefanssonovi.

Pouze o 44 vteřin později se vytáhlý útočník prosadil sám. Opět obral rozehrávajícího obránce domácích a samostatný únik proměnil v úspěšný zásah. Do konce zápasu si Beneš připsal ještě další dvě asistence, celkově má na svém kontě po dvou zápasech famózních deset bodů a vede kanadské bodování švédské superligy. Další zápas sehraje Pixbo ve středu večer doma proti Kalmarsundu.

Ani tři góly a jedna asistence Matěje Jendrišáka nestačily Linköpingu na výhru, Jönköping nakonec zvítězil 9:8 v prodloužení. Kapitán české reprezentace načal své střelecké konto v novém ročníku v 18. minutě. Od Olleho Abrahamssona obdržel přihrávku zpoza branky a nekompromisně poslal míček do sítě. Z podobného místa pak v 51. minutě srovnával na 7:7.

Pak si český útočník vzal slovo jako úplně poslední v základní hrací době. 14 vteřin před koncem při hře Linköpingu v šesti prokázal důraz v brankovišti a nadvakrát překonal brankáře Gustava Janssona. Za stavu 8:8 dospěl zápas až do nájezdů, které zvládli lépe domácí. Linköping ve druhém utkání sezony prohrál doma s Dalenem 2:7 a na první výhru tak stále čeká.

Dva zápasy má za sebou také Höllvikens, za který nastupuje další český reprezentant Martin Kisugite. Jeho tým odstartoval sezonu cenným triumfem nad Warbergem 6:3. Ve druhém střetnutí pak Höllvikens nestačilo na Helsingborg.

Výsledky 1. kola švédské superligy:

Kalmarsund – Helsingborg 6:5
Mullsjö – Sirius 11:3
Warberg – Växjö 4:6
Storvreta – Falun 4:3
Jönköping – Linköping 9:8 po sam. náj. (za hosty JENDRIŠÁK 3+1)
Pixbo Wallenstam – Visby 11:3 (za domácí BENEŠ 2+3)

Výsledky 2. kola švédské superligy:

Växjö – Kalmarsund 4:6
Linköping – Dalen 2:7
Falun – Mullsjö 8:5
Höllvikens – Warberg 6:3
Helsingborg – Pixbo Wallenstam 5:11 (za hosty BENEŠ 1+4)
Sirius – Storvreta 7:11

Výsledek 3. kola švédské superligy:

Helsingborg – Höllvikens 5:3

Tabulka:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*