Nový hlavní trenér juniorské reprezentace Jaroslav Berka. Foto: Martin Flousek, Český florbal Nový hlavní trenér juniorské reprezentace Jaroslav Berka. Foto: Martin Flousek, Český florbal
10. 10. 2019 Reprezentace - Junioři (2) KOMENTÁŘŮ

Juniorskou reprezentaci převzal Jaroslav Berka

 



Úspěšného trenéra juniorské reprezentace Jiřího Jakoubka, který na posledním mistrovství světa vybojoval s českým výběrem historické zlato, vystřídal jeho dosavadní asistent a sportovní ředitel Sparty Jaroslav Berka. Realizační tým má ještě dvě nová jména.

Jiří Jakoubek už dříve avizoval svůj odchod. Na jeho práci se bude snažit navázat Jaroslav Berka, který byl u zisku zlatých medailí jako Jakoubkův asistent. Realizační tým pak doplní asistenti Jan Pazdera a finský trenér a současně sportovní ředitel největšího finského klubu EräViikingit Joonas Naava.

„Joonas je koncepční a zkušený kouč, Honza zase trenér, jehož velkou předností je pracovitost a zaměření na detail. V rámci trenérského týmu bude mít roli specialisty na individuální rozvoj a detaily ve hře jednotlivců,“ řekl pro web Českého florbalu na adresu nových členů realizačního týmu Václav Culka, předseda komise reprezentace a mezinárodního rozvoje.

První herní test čeká nový realizační tým v listopadu, kdy se koná turnaj série Euro Floorball Tour ve Finsku.

REALIZAČNÍ TÝM REPREZENTACE JUNIORŮ:

Hlavní trenér: Jaroslav Berka
Asistent trenéra: Joonas Naava (FIN)
Asistent trenéra (individuální rozvoj hráčů): Jan Pazdera
Asistent trenéra (individuální rozvoj hráčů): Marek Vojta
Mentální kouč: Martin Daněk
Trenér brankářů: Tomáš Fibiger
Kondiční trenér: Marek Mandelbaum
Fyzioterapeut: Vendula Nechvátalová
Vedoucí týmu: Jakub Mudra


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Jak se Tomáš Fibiger může dostat jako trenér brankářů k repre… brankář co nemá ani ne superligu, nemá téměř žádný zkušenost a je repre trenér brankářů… nepochopím

  • Martin napsal:

    Nikdy jsem nepochopil, na co má repre kondičního trenéra, mentálního kouče a trenéra brankářů.
    Vždyť vychovávat hráče je přece úkolem klubů, případně unie pomocí práce s kluby. Máme realizační tým jak půlku mančaftu, dalšího špičkového odborníka jistě za špičkové peníze nás všech, ale problém to jaksi neřeší.

Napsat komentář

*