Matěj Černý převážil derby na stranu Torpeda pěti góly a dvěma asistencemi. Foto: TJ Slovan Havířov Matěj Černý převážil derby na stranu Torpeda pěti góly a dvěma asistencemi. Foto: TJ Slovan Havířov
15. 10. 2019 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Havířovské derby i díky pěti gólům Černého pro Torpedo, Gullivers vzali Kladnu bod

 



Havířovskému derby přihlíželo 416 diváků! A nakonec viděli koncert Matěje Černého. Útočník Torpeda nasázel do sítě domácích pět branek, navrch přidal dvě asistence a jeho tým tak porazil Slovan 11:8. Na čele 1. ligy zůstávají suverénní Karlovy Vary, které zvládly vítězně i šestý zápas v nové sezoně.

Hostující Torpedo ani jednou za zápas nepustilo Slovan dovedení. Přesto domácí, kteří jsou v tabulce 1. ligy na poslední příčce, drželi s favoritem krok. Duel nakonec rozhodla bláznivá devítigólová třetí třetina. Všechny individuální výkony zastínil sedmi body (5+2) Matěj Černý, který do havířovského derby zaznamenal v letošním ročníku jen jeden gól.

Šesté vítězství v sezoně vybojovaly Karlovy Vary. V předehrávce 6. kola zvítězily v Kunraticích 12:6. Západočeši zadělali na výhru v prostřední dvacetiminutovce, ve které vstřelili do sítě Startu pět branek. Čtyři kanadské body si v zápase připsali hostující Miroslav Šnajdr a Michal Strachota, hattrick k tomu přidal Michal Klápa.

Za vedoucími Vary se s tříbodovou ztrátou drží Chomutov a Bulldogs Brno. Oba celky zvládly své souboje s týmy z dolních pater tabulky. Chomutov nasázel deset branek Petrovicím, přičemž Slezanům na lepší výsledek nestačily ani čtyři body (3+1) matadora Petra Skácela. Buldoci si doma poradili s Českými Budějovicemi 8:2.

Kladenští Kanonýři podruhé v sezoně ztratili, po základní hrací době totiž remizovali s houževnatými Gullivers 4:4. Kladno dvakrát vedlo v úvodní třetině o gól, následně však o náskok přišlo a muselo v Brně dotahovat. Vyrovnání přinesla trefa Skuhrovce ze 38. minuty, v prodloužení pak o výhře Středočechů rozhodl nejlepší hráč hostů Švéd Ahlin. Kladno ztrácí na první Vary čtyři body.

Výsledky 6. kola:

Start98 Praha-Kunratice – FB Hurrican Karlovy Vary 6:12 (3:4, 0:5, 3:3)
Z.F.K. Petrovice – Florbal Chomutov 6:10 (3:2, 0:4, 3:4)
TJ Slovan Havířov – Florbal Havířov 8:11 (2:2, 3:3, 3:6)
Sokol Brno I Gullivers – Kanonýři Kladno 4:5 (3:2, 1:2, 0:0 – 0:1) po prodl.
TJ Sokol Jaroměř – TJ Znojmo 4:8 (0:4, 0:1, 4:3)
FBC Štíři České Budějovice – Florbal Ústí 4:9 (0:1, 1:5, 3:3)
Bulldogs Brno – 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm 8:2 (0:0, 4:0, 4:2)

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*