David Šimek slaví jeden ze svých gólů. Foto: UHC Thun David Šimek slaví jeden ze svých gólů. Foto: UHC Thun
15. 10. 2019 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Šimek s Řehořem dotlačili Thun k první výhře v sezoně, Sikora junior poprvé mezi střelci

 



Až do 7. kola si museli David Šimek, Jan Řehoř a Jakub Mendrek počkat na výhru svého Thunu ve švýcarské NLA. UHC porazilo doma nováčka Astru Sarnen 7:5. Třemi trefami se na tom podíleli právě čeští hráči. Své první dva zásahy ve švýcarské lize vstřelil Radek Sikora junior.

David Šimek s Janem Řehořem se do statistik zapsali už sobotním zápase na půdě Wileru, když obstarali jedinou branku Thunu. Řehoř byl navíc vyhlášen nejlepším hráčem svého celku. V neděli pak oba čeští hráči potvrdili skvělou formu. Řehoř se prezentoval dvěma góly a nahrávkou, David Šimek přidal svou 14. trefu v sezoně a k tomu přidal premiérové dvě asistence.

Český útočník tak i nadále vede tabulku střelců švýcarské nejvyšší soutěže a v kanadském bodování mu patří třetí příčka. Thun vybojoval i díky výkonům českých hráčů první body v sezoně a odlepil se z posledního místa tabulky. Druhým nejproduktivnějším Čechem v lize je Patrik Dóža. V nedělním duelu v Könizu vsítil dvě branky a jeho Rychenberg nakonec vyhrál po nájezdech 6:5.

Velký moment zaznamenal Radek Sikora junior. Syn bývalého českého reprezentanta vstřelil ve 49. minutě duelu na hřišti Zugu svou premiérovou trefu v NLA. V poslední minutě pak přidal ještě druhou trefu a pečetil výhru Wileru 6:0. Úřadující mistr se nachází pouze bod za vedoucím Curychem a může se pochlubit nejúdernějším útokem v soutěži i nejlepší defenzivou.

Solidně si ve druhé nejvyšší soutěži vedou Josef Pluhař s Ondřejem Svatošem. Pluhař zatím v NLB nasbíral pět gólů a šest asistencí a po Patricku Mendelinovi je druhým nejproduktivnějším hráčem Basileje. Ondřej Svatoš doposud vstřelil tři branky a k tomu přidal čtyři asistence. Basilej je po sedmi kolech NLB na druhé příčce tři body za vedoucím Klotenem.

Výsledky 6. kola:

Waldkirch-St. Gallen – HC Rychenberg Winterthur 9:5
UHC Uster – Chur Unihockey 3:4
UHC Alligator Malans – Tigers Langnau 8:2
Grasshopper Club Curych – Zug United 8:4
SV Wiler-Ersigen – UHC Thun 10:1 (za hosty D. ŠIMEK 1+0, ŘEHOŘ 0+1)
Ad Astra Sarnen – Floorball Köniz 2:9

Výsledky 7. kola:

Floorball Köniz – HC Rychenberg Winterthur 5:6 po sam. náj. (za hosty DÓŽA 2+0)
UHC Thun – Ad Astra Sarnen 7:5 (za domácí ŘEHOŘ 2+1, D. ŠIMEK 1+2)
UHC Uster – Waldkirch-St. Gallen 5:6 po prodl.
Chur Unihockey – UHC Alligator Malans 1:4
Zug United – SV Wiler-Ersigen 0:6 (SIKORA jr. 2+0)
Grasshopper Club Curych – Tigers Langnau 9:4

Tabulka švýcarské NLA:

Kanadské bodování:

1. Paolo Riedi 22 (8+14) / GC Curych
2. Michael Schiess 17 (7+10) / Waldkirch-St. Gallen
3. David Šimek 16 (14+2) / UHC Thun
… Patřik Dóža 10 (6+4), Jan Řehoř 10 (4+6), Lukáš Veltšmíd 4 (2+2), Daniel Šešulka 4 (1+3), Jakub Mendrek 3 (1+2), Radek Sikora jr. 2 (2+0)

Sestřihy z uplynulých kol:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*