Švédsko slaví těsnou výhru nad Českem. Foto: Martin Flousek, Český florbal Švédsko slaví těsnou výhru nad Českem. Foto: Martin Flousek, Český florbal
20. 10. 2019 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

HEROICKÝ VÝKON! Češky padly se Švédskem po nájezdech

 



Hala na Podvinném mlýně zápasům české ženské reprezentace se Švédskem svědčí. V dnešním utkání naše hráčky nejprve vybojovaly třetí remízu v historii, aby následně padly v šesté sérii nájezdů 6:5. 

Komplikace přišla pro český tým už při vstupu do utkání. Hned ve druhé minutě totiž inkasovala dvouminutový trest Kotzurová, ale Češky, také díky třem kvalitním zásahům Příleské, oslabení ustály a mohly se radovat.

Mimo oslabení totiž předvedly aktivní vstup, který využila kapitánka Krupnová. I nadále se snažily být co nejaktivnější, šanci měla například v osmé minutě Řepková, minutu poté pak trefila tyč Backstedt.

Švédky svou mírnou převahu využily až v 16. minutě a do první sirény dokázaly výsledek ještě otočit. V poslední minutě první třetiny totiž potrestala vyloučení Beránkové přesnou ranou Delgado Johansson.

Druhá třetina začala šancemi na obou stranách: nejprve Češky nevyužily přečíslení, aby vzápětí Sjödin trefila břevno. Ve 27. minutě se měnilo skóre, když chybu Šupákové při rozehrávce potrestala Wibron. Český tým se nadále snažil vyvíjet útočnou aktivitu, v zakončení byl ale často utlumen dobře pracující švédskou obranou. Po třetí brance soupeře si ale poprvé vytvořily soustavnější tlak, který nakonec využila dobře postavená Urbánková.

V nastaveném tempu reprezentace pokračovala a byla to opět Urbánková, kdo ve 33. minutě srovnal ranou ze střední vzdálenosti na 3:3. České momentum navíc přineslo také vedení: rychlý protiútok využila Řepková.

Švédská lavička reagovala oddechovým časem, ačkoliv nezabránila dalšímu krátkému náporu, mohla se radovat z vyrovnání: nabídnutý prostor využila Molin. Vyrovnání hru paradoxně uklidnilo a žádnou větší šanci už diváci ve zbytku druhé třetiny neviděli.

Na začátku poslední třetiny měly oba týmy po jedné velké šanci, za Češky pak měla další příležitost Řepková, ale Hill si na její projektil počkala. Na začátku 48. minuty nejprve utekla Krupnová a servírovala do druhé vlny Urbánkové, následně měly Češky ještě další dvě šance a poté se prosadila Ratajová.

O minutu později se hra nejprve přerušila pro zranění Sjödin, prakticky z následného rozehrání srovnala Hultgren. Češky ale nesložily zbraně a projektil Jirákové vyrazila Hill jen s problémy. Osm minut před koncem se do zakončení dostala Krupnová, ale trefila jen trup Hill.

Švédkám se povedlo dostat se z tlaku a vytvořily si několik příležitostí, při jednom rychlém kontru pak v 56. minutě došlo ke zranění Ratajové. V poslední minutě Češky držely míček na hokejkách, Urbánkové se dokonce v poslední sekundě podařilo vystřelit, ale při pokusu „výhra nebo remíza“ netrefila branku.

Utkání tak v základní hrací době skončilo remízou 5:5 a následovaly nájezdy. V nich se za český tým prosadila Ratajová, na druhé straně ale Amanda Delgado Johansson ukázala, že má nervy ze železa a posledním nájezdem srovnala. Ve čtvrté sérii obě úspěšné střelkyně minuly, v páté pak pak neuspěly Krupnová s Fjelldstedt. V šesté neuspěla Urbánková a rozhodla Wibron.

Euro Floorball Tour 2019:

Česko – Švédsko 6:5 (1:2, 3:2 a 1:1) po sam. náj.
Branky:
31. a 33. Urbánková, 7. Krupnová, 34. Řepková a 49. Ratajová – 16. Grandsted, 20. Delgado Johansson, 27. Wibron, 37. Molin, 50. Hultgren, rozhodující samostatný nájezd Wibron.
Střely na branku:
33:25. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Rozhodčí: Kirves, Snellman (Finsko).  Diváci: 401. Nejlepší hráčky: Nikola Příleská – Amanda Delgado Johansson

Česko: Příleská – Beránková, Jiráková, Šupáková, Frantíková, Kotzurová, Paloncyová – Urbánková, Krupnová, Ratajová – Řepková, Tožičková, Plášková – Hanzlíková, Bočanová, Mlejnková – Martináková a Pekárková. Hlavní trenér: Sascha Rhyner.

Švédsko: Hill – Rydfjäll, Tschöp, Carlsson, Aggestal, Boberg, Bjorkman – Backstedt, Wijk, Hultgren – Rasmussen, Wibron, Sjödin – Delgado Johansson, Augustsson, Grandsted – Joelsson, Molin, Fjellstedt. Hlavní trenér: Åsa Karlsson.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*