Start98 doma přetlačil Znojmo a zapsal šestou výhru v sezoně. Foto: Start98 Praha-Kunratice, Pulver foton - Otakar Prášek Start98 doma přetlačil Znojmo a zapsal šestou výhru v sezoně. Foto: Start98 Praha-Kunratice, Pulver foton - Otakar Prášek
3. 11. 2019 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Start98 porazil Znojmo, Bulldogs se po další výhře dotahují na čelo

 



Kunratický Start98 má za sebou náročnou sérii duelů s těžkými soupeři. S Kladnem, Ústím a Karlovými Vary Pražané padli, na Chomutov a nyní na Znojmo však dokázali vyzrát. Brněnští Bulldogs vyhráli osmé z posledních devíti utkání a na vedoucí Vary, které mají zápas s Ústím k dobru, už ztrácejí pouhý bod.

Buldoci si odvezli tři body ze hřiště Petrovic. Třemi body se na důležitém triumfu podíleli Adam Konečný a Martin Grlický. Prsty ve všech třech gólech domácích měl naopak Michal Sladký. Brňané se tak postupem času propracovali na třetí příčku 1. ligy, a nebýt ztráty bodů na hřišti Jaroměře z minulého víkendu, mohli být nyní dokonce v čele soutěže.

O překvapení se v 10. kole postaral Start98. Tým z Kunratice se popasoval s náročným losem a po Chomutovu tentokráte na domácí půdě zaskočil Znojmo. Hráči Startu dokonce vedli nad favoritem v závěru druhé části už 3:1, následoval ale koncert Petra Čihala, který asistoval u tří branek Znojma a duel za stavu 4:4 nakonec dospěl do prodloužení.

V něm rozhodl domácí Filip Kříž, připsal si druhou trefu v utkání a Start98 vybojoval šesté vítězství v sezoně. Vůbec první výhru v ročníku zaznamenal Rožnov pod Radhoštěm. V souboji nováčků porazil Jaroměř 8:7 v prodloužení. Čtyřmi body se o to zasloužil Pavel Barabáš. Rožnov i přes zisk dvou bodů zůstává na poslední příčce 1. ligy.

Pavel Barabáš zářil v duelu Rožnova s Jaroměří. Foto: Veronika Sklářová, 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm

Pavel Barabáš zářil v duelu Rožnova s Jaroměří. Foto: Veronika Sklářová, 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm

Už v polovině října Chomutov ve „school matchi“ porazil Kladno 7:6 po samostatných nájezdech. Cenné tři body braly o víkendu havířovské Torpedo a České Budějovice. 10. kolo 1. ligy uzavře další školní zápas mezi Karlovými Vary a Ústím. Utkání je na programu od desíti hodin dopoledne.

Výsledky 10. kola:

Kanonýři Kladno – Florbal Chomutov 6:7 (3:1, 2:2, 1:3 – 0:0) po sam. náj.
Z.F.K. Petrovice – Bulldogs Brno 3:8 (0:1, 1:4, 2:3)
Sokol Brno I Gullivers – Florbal Havířov 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Start98 Praha-Kunratice – TJ Znojmo 5:4 (0:1, 3:1, 1:2 – 1:0) po prodl.
1. FBK Rožnov pod Radhoštěm – TJ Sokol Jaroměř 8:7 (0:1, 2:5, 5:1 – 1:0) po prodl.
FBC Štíři České Budějovice – TJ Slovan Havířov 6:3 (0:1, 3:1, 3:1)
FB Hurrican Karlovy Vary – Florbal Ústí 5. 11. 10:00

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*