Florbalistky Panthers čeká důležitý zápas s Bulldogs Brno Foto: Panthers Praha
15. 11. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Panthers s Bulldogs se utkají o elitní osmičku, Tatran jede do Jičína

 



Jedenácté pokračování nejvyšší soutěže začalo už v pondělí teelvizním utkáním, nyní bude pokračovat o víkendu regulérním programem. Hned v prvním víkendovém utkání půjde o umístění v elitní osmičce, když se Panthers střetnou s Bulldogs Brno. Zajímavé může být také pražské derby mezi Ivanti Tigers a Bohemians, Tatran pak míří na palubovku Jičína.

Program 11. kola Extraligy žen:

Panthers Praha – Bulldogs Brno
Sobota, 15.00, SH ZŠ Rudná
Panthers na jednu stranu očividně trápí výsledková krize, za zmínku ale také stojí jejich poslední výkon ve Vítkovicích, kde se v okleštěné sestavě (opět) držely poměrně solidně. V polovině základní části je pro tým Lukáše Jenšíka čas zabrat a porazit Bulldogs, které jsou zatím příjemným překvapením soutěže. Ač se to třeba nezdá, v tomto zápase jde opravdu o hodně. Jak Bulldogs, tak Panthers si případnou výhrou mohou velmi pomoct.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

FBS Olomouc – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 18.00, SH Čajkaréna Olomouc
Prohra Vítkovic v derby dává Chodovu možnost dotáhnout se na rozdíl jediného bodu a znovu tak získat relativní kontrolu nad svou situací. Los mu přihrál do cesty Olomouc, která zatím extraligovému pelotonu příliš nestačí, podobně jako Liberec. Její bodový zisk proti Chodovu by byl obrovským překvapením. 
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

K1 Florbal Židenice – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 19.00, SH Na Lapači Vsetín
Židenice pokračují v tradici výjezdních utkání a tentokrát zamíří do Vsetína, odkud je jejich nová posila Eva Urbášková. Proti Liberci potřebují bezpodmínečně zvítězit, aby potvrdily solidní vstup do sezony. Stále totiž sice mají čtyřbodový náskok na devátý Jičín, ale ten by se také mohl začít tenčit. Liberec v posledních kolech začíná mít přeci jen přijatelnější výsledky, nicméně k bodům mu stále schází poměrně dost.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body

Ivanti Tigers Jižní Město – FbŠ Bohemians
Neděle, 14.00, SH Jižní Město
Ivanti Tigers v minulém kole předvedly jistý výkon proti Bulldogs Brno, Bohemka zklamala proti Jičínu. Favorit tohoto pražského derby je tak daný, nicméně Ivanti Tigers musí důsledně hlídat údernou první formaci hostí. Pokud se mu to podaří, měl by prokázat o něco větší kvalitu a zvítězit, v opačném případě může mít problémy. Florbalistky Bohemians by se pak jistě rády prezentovaly solidním výkonem s elitním týmem.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

KM automatik FBK Jičín – Tatran Střešovice
Neděle, 17.00, Sportovní areál Jičín
Jičín si v minulém kole připsal cenný skalp Bohemians, čímž se mu prakticky povedlo smazat předchozí prohru s Bulldogs Brno. Nyní jej čeká další pražský soupeř – Tatran. Svěřenkyně hlavní trenérky Michaely Marešové si jistě budou chtít dát pozor a ukázat, že jsou nadále na cestě vzhůru. Případná výhra je může teoreticky dostat na dostřel páté pozici, Jičín by pak určitě rád vyvinul tlak na oba brněnské týmy před sebou.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*