Florbalistky Liberce a Olomouce čeká vzájemný duel. Foto: FBC Liberec
23. 11. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Bitva mezi posledními týmy na Hané, další výzva pro Panthers. Překvapí Tatran?

 



Druhá polovina základní části Extraligy žen startuje a nabídne hned několik zajímavých duelů. V Olomouci se florbalistky tamního FBS střetnou s Libercem v souboji dvou posledních týmů. V Rudné se pak proti Panthers postaví další pražský tým – Bohemians. Zajímavý zápas se může odehrát také mezi Ivanti Tigers a Tatranem.

Program 12. kola Extraligy žen:

FBS Olomouc – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 16.00, SH Čajkaréna Olomouc
Olomouc a Liberec se v dosavadním průběhu soutěže poměrně trápí a zbytku pole nestačí. Především Liberec, který v první polovině soutěže nezískal ani bod, je na tom špatně, nicméně prokazuje určité dílčí zlepšení. Olomouc by se výhrou vrátila do boje o play off, v posledních dvou kolech nicméně inkasovala těžké direkty. Na druhou stranu dokázala hrát zajímavé zápasy s Bulldogs nebo Bohemians.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce za 2 body

KM automatik FBK Jičín – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 17.30, Sportovní areál Jičín
Jičín tvrdě bojuje o play off, Chodov zase klopýtnutí Vítkovic vrátilo do hry o první příčku, protože po výhře nad Olomoucí ztrácí jediný bod. Utkání bude jistě pikantní pro několik hráček na obou stranách, nicméně větší kvalita Chodova by se – minimálně – postupem času měla projevit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Tatran Střešovice – Ivanti Tigers Jižní Město
Sobota, 18.00, STODOLA Aréna Střešovice
První pražské derby tohoto kola bude pikantní nejen kvůli nedávným přestupům na trase Ivanti Tigers -> Tatran, včetně reprezentantky Venduly Beránkové. Tatran aktuálně má čtyřbodovou ztrátu na dvojici Bohemians – Ivanti Tigers, jedná se tak o důležitý zápas z hlediska toho, jestli se Tigers dokáží odpoutat. Duel je zajímavý především z pohledu na klíčové hráčky obou týmů, protože na těchto pozicích se profilují mladé florbalistky, které by před sebou jednou mohly mít velkou budoucnost.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

Bulldogs Brno – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 19.00, SH SportPoint Brno
Vítkovice sice prohrály derby, nadále ale nejvyšší soutěž vedou. Navíc měly díky televiznímu utkání delší přestávku, kterou mohly využít nejen k fyzickému, ale také psychickému odpočinku. Do akce se vrátí v Brně, kde vyzvou sympaticky hrajícího nováčka. Zápal hráček Bulldogs by ale na úřadující mistryně stačil neměl, ty jedou do Brna potvrdit svou kvalitu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

K1 Florbal Židenice – FBC ČPP OSTRAVA
Neděle, 15.00, MSH Vodova Brno
Ostrava v týdnu prohrála pohárové semifinále, nyní ji čeká zkouška odolnosti v Brně. Židenice v prvním vzájemném utkání ukázaly, že se FBC umí postavit a favorit tak bral všechny body až díky brance v samotném závěru základní hrací doby. Další zaváhání si už nemůže dovolit, také proto, že se výhrou v derby vrátil do souboje o celkovou první příčku v základní části.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

Panthers Praha – FbŠ Bohemians
Neděle, 16.00, SH ZŠ Rudná
Hráčky Panthers se již několik kol neprezentují špatnou hrou, nejsou ale schopny svůj herní projev přetavit ve výrazný bodový zisk. Proti Bohemians se jim na jednu stranu otevírá zajímavá příležitost, protože Bohemians naopak mívají s pozicí favorita problém, na druhou stranu ale jsou masivně povzbuzeny výhrou nad Ivanti Tigers.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*