Florbalistky Židenic slaví nečekanou výhru nad Ostravou. Foto: Florbal Židenice
24. 11. 2019 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Židenice napodruhé skolily FBC Ostrava, Tatran vzal Tigers bod. Dva nejlepší týmy braly tři body

 



Velké překvapení se v neděli událo v Židenicích. Ty v odvetě tentokráte udržely vedení a porazily Ostravu senzačně 7:4. Bod si na své konto připsal také Tatran, který podlehl Ivanti Tigers po nájezdech. Souboj posledních dvou týmů jednoznačně ovládla Olomouc. Vedoucí týmy Vítkovic a Chodova nezaváhaly. 

Židenice si připsaly největší překvapení kola, když získaly skalp FBC Ostrava. Favorit utkání sice od šesté minuty vedl, ale bleskově o vedení přišel a zpět už jej v zápase nikdy nezískal. Ve 29. minutě prohrávala Ostrava již 1:5, po druhé třetině pak Židenice vedly 6:3.

Drama už ve třetí třetině Židenice nepřipustily. Poslední dvacetiminutovka totiž skončila 1:1, celé utkání tak Brňanky získaly poměrem 7:4. „Dnes pro nás velmi cenná výhra, ke konci nás Ostrava hodně mačkala a měli jsme i štěstí, ale vzhledem k průběhu celého zápasu podle mě zasloužená výhra,“ radoval se Jiří Starý.

To Jakub Robenek naznačil, že jeho tým rozhodně klidná přestávka nečeká, nejen proto, že prohrál podruhé v jednom týdnu. „Těžko se mi hledají slova po posledních čtrnácti dnech. Porazíme Vítkovice, pak dokážeme prohrát s Tigers a Židenicemi. Výkony navíc hodné velkého zamyšlení, protože oba soupeři byli lepší. Čeká Nás důkladná analýza a zamyšlení co dál,“ zlobil se Jakub Robenek.

Pražské derby mezi Tatranem a Ivanti Tigers mělo být pikantní, a nakonec také přineslo první bodový zisk pro outsidera tohoto utkání. V polovině utkání vedly Tatranky již 3:1, ale Ivanti Tigers se díky Chudé a Hermannové povedlo srovnat na 3:3. V posledních deseti minutách a ani v prodloužení branka nepadla, když Tatran nevyužil vyloučení Pekárkové. O zisku extra bodu tak rozhodovaly nájezdy, které šly na konto Tygřic díky Ivetě Hyršlové. „Vyrovnaný a hezký zápas od začátku až do konce, jsem rád, že pro nás šťastnější,“ řekl Lukáš Netrefa. „Zápas nám ukázal, že jdeme po dobré cestě, posily zapadly, mladé hráčky získávají zkušenosti, ale stále je hodně práce před námi. Kdo přišel do Stodoly tak se rozhodně nenudil,“ řekl pak Marek Michálek.

Souboj Olomouce s Libercem mohl být jedním ze šlágrů víkendu, změnil se ale v jednoznačnou záležitost. Domácí Olomouc zvítězila 11:1 a reálně tak stále může pomýšlet na účast v play off. Hned pět bodů za čtyři branky a asistenci si připsala Kateřina Peterková. „První třetinu jsme díky naší úspěšné útočné hře bláznily nahoru a dolů. Nedůsledné vracení do obrany tak hosté trestali brejky a dokonce i gólem. V druhé části jsme obrannou hru zlepšily a postupně převzaly převahu v tomto utkání. V poslední třetině jsme těžily z únavy soupeřek a zvládly soupeře zamkout na jejich polovině i na delší dobu,“ podrobně popsala utkání Alena Sklenářová.

Florbalistky Panthers se díky výhře Olomouce propadly na předposlední místo. Nestačily totiž v pražském derby na Bohemians, kterým podlehly 4:6. Ve 25. minutě vedly klokanky 3:0 a zdálo se, že nebudou mít problémy, nicméně po dvou třetinách to bylo 3:2 pro Bohemians. Klíčovou se stala přesilová hra Panthers, při které ale žlutočerný tým inkasoval. Panthers se ještě dvakrát povedlo dostat na dostřel, ale Gabriela Vaníčková měla poslední slovo a určila skóre utkání na 6:4 pro Bohemians. „Bojovné utkání, kde jsme hráli dobře první a třetí třetinu, a proto jsme dnes vyhráli. Ve druhé jsme bohužel přestali hrát naši hru a také neběhali. Jsme rádi za tři body,“ ulevilo se Tomáši Grigarovi.

Zpět na vítězné vlně jsou florbalistky Vítkovic. Ty čekal o víkendu souboj s Bulldogs Brno, a ačkoliv se nováček prezentoval sympatickým výkonem, na bodový zisk to nestačilo. Vítkovice zvítězily 8:3, přičemž jako klíčové se ukázaly čtyři asistence Zuzanny Krzywak. Za domácí tým pak potvrdila produktivitu autorka dvou branek Michaela Žáková. „Od nás dobré herní tempo, jisté do obrany, dokázali jsme si vytvořit hodně střeleckých situací, bohužel ne vždycky s ideální finální přihrávkou a střeleckou pohotovostí. Snažili jsme se dneska o nátlakovou hru s míčkem i bez něj a vcelku spokojenost,“ zhodnotil zápas hlavní trenér Vítkovic Tomáš Martiník.

Roli favorita splnil jednoznačně také Chodov. Ten v Jičíně vyhrál 11:0, když Martina Řepková zaznamenala hned šest kanadských bodů, přičemž rozhodnuto bylo velmi záhy, protože Pražanky vyhrály první třetinu poměrem 6:0. „Máme velký počet absencí, jsem rád, že se to na naší hře nijak negativně neprojevilo, zápas jsme kontrolovali a s předvedenou hrou můžeme být vcelku spokojeni,“ řekl trenér Lukáš Procházka k utkání, ve kterém si Karolína Suchá připsala čtyři branky.

Přehled výsledků 12. kola Extraligy žen

FBS Olomouc – Crazy girls FBC Liberec 11:1
branky: 4. Petra Grufíková, 15. Kateřina Peterková, 17. Eva Barvíková, 19. Kateřina Peterková, 21. Kateřina Peterková, 24. Tereza Zemanová, 33. Kateřina Peterková, 41. Tereza Mošťková, 48. Pavla Pejzlová, 49. Tereza Zemanová, 60. Tereza Mošťková – 19. Markéta Valešová; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 1:2; využití: 0:0; diváků: 47; zásahy brankářů: Pavla Lišková 15 – Kateřina Dlouhá 25; po třetinách: 4:1, 3:0, 4:0;

KM automatik FBK Jičín – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 0:11
branky: 3. Adéla Jůzová, 9. Nela Jiráková, 12. Eva Preisslerová, 16. Karolína Suchá, 19. Gabriela Žůrková, 20. Karolína Suchá, 26. Magdaléna Plášková, 34. Karolína Suchá, 36. Karolína Suchá, 43. Martina Řepková, 44. Magdaléna Plášková; rozhodčí: Jan Drška – Jiří Meisner; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; diváků: 92; zásahy brankářů: Marcela Velzelová 30 – Hana Ranochová ?, Hana Ranochová 14; po třetinách: 0:6, 0:3, 0:2;

Tatran Střešovice – Ivanti Tigers Jižní Město 3:4pn
branky: 23. Karolína Vachušková, 23. Tereza Bystrianská, 29. Denisa Billá – 25. Eliška Trojánková, 38. Eliška Chudá, 50. Nikola Hermannová, N Iveta Hyršlová; rozhodčí: Jakub Furmánek – Vlastimil Šolc; vyloučení: 1:4; využití: 0:0; diváků: 155; zásahy brankářů: Eliška Drbalová 16 – Martina Franková 23; po třetinách: 0:0, 3:2, 0:1, 0:0;

Bulldogs Brno – 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:8
branky: 31. Michaela Žáková, 37. Michaela Žáková, 40. Aneta Koláčková – 5. Dominika Buczek, 17. Denisa Ferenčíková, 18. Barbora Husková, 30. Kamila Paloncyová, 31. Denisa Ferenčíková, 37. Michaela Kubečková, 55. Kamila Paloncyová, 60. Denisa Ferenčíková; rozhodčí: Ondřej Benačan – Patrik Šaroch; vyloučení: 0:1; využití: 1:0; diváků: 112; zásahy brankářů: Sabina Dvořáčková 18, Markéta Marková 21 – Petra Klečková 6; po třetinách: 0:3, 3:3, 0:2;

K1 Florbal Židenice – FBC ČPP OSTRAVA 7:4
branky: 8. Martina Indrová, 14. Kamila Pravcová, 22. Zuzana Hubáčková, 24. Martina Indrová, 29. Natálie Janečková, 31. Andrea Dernerová, 59. Lucie Romančáková – 6. Nela Kapcová, 31. Paulína Hudáková, 39. Kateřina Šromotová, 46. Viktória Grossová; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 1 + Andrea Dernerová (ZID) 5:1; využití: 1:0; diváků: 107; zásahy brankářů: Lenka Remešová 26 – Veronika Tomšová 23; po třetinách: 2:1, 4:2, 1:1;

Panthers Praha – FbŠ Bohemians 4:6
branky: 26. Nikola Staňková, 32. Veronika Zittová, 48. Nela Havlíková, 59. Kristýna Lochmannová – 9. Dominika Vatahová, 18. Hana Poláková, 25. Hana Poláková, 46. Adéla Bočanová, 55. Hana Poláková, 60. Gabriela Vaníčková; rozhodčí: Jan Beránek – Jaroslav Přibyl; vyloučení: 0:2; využití: 0:0; diváků: 120; zásahy brankářů: Kristýna Horňáková 16 – Daniela Kreisingerová 17; po třetinách: 0:2, 2:1, 2:3;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Prazak napsal:

    Outsider Tatran??? Dle ceho usuzujete, tatran posilil daleko vice jak tigers, ma ve svem kadru daleko vice hracek se zkusenostmi, tigers buduje novy tym, bylo tady jiz psano. Z meho pohledu super zapas, kde vyhrat mohl kdokoli. Golmanka tigers zopakovala super vykon ze ctvrka. Vice takovych zapasu, krom nejslabsiho clanku -rozhodci….to je kolikrat k breku co dokazi posoudit na jednu stranu a na druhou ne…..

Napsat komentář

*