Norský kapitán Kronberg dovedl svůj tým k vítězství nad Pixbem. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
30. 11. 2019 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Kisugite se úvodní brankou podílel na výhře nad Linköpingem, Pixbo zaváhalo proti Dalenu

 



Další dvě kola švédské Superligy tabulkou příliš nezamíchala. Storvreta i Falun svá dvě utkání zvládly a ačkoliv Pixbo proti čtvrtému Dalenu zaváhalo, Dalen následně v dalším kole ztratil dva body s Müllsjem. Martin Kisugite navázal na bodově úspěšné 13. kolo a brankou dopomohl k výhře svého Höllvikens nad Linköpingem po samostaných nájezdech.

Ve čtrnáctém kole se konal souboj třetího a čtvrtého týmu tabulky. Pixbo na své půdě přívítalo Dalen a nezačalo vůbec špatně. Třetí tým švédské Superligy se po brankách Nestorssona a Milessona dostal do vedení, pak ale pomalu začal vypadávat z tempa. Na branku Hedlunda sice domácí ještě stačili rychle zareagovat, tempo zápasu pak už ale určovali pouze hosté, kteří dvěma brankami srovnali na 3:3.

Během druhé části se vedení poprvé přelilo právě na jejich stranu. Hostující tým pokračoval v povedeném výkonu a nakonec zvítězil rozdílem čtyř branek. Dalen se tak v tabulce dotáhl na třetí Pixbo.

Dva první týmy soutěže, Storvreta a Falun, si se svými zápasy poradily. Warberg se sice proti Storvretě udržoval po většinu utkání na dostřel, třetí třetina ale už patřila favoritovi utkání. U posledních tří gólů Storvrety byl Albin Sjögren, který se tak hattrickem a jednou asistencí výrazně podílel na vítězství. Společně s Alexanderem Ruddem patří i letos k hlavním tahounům týmu a oba dva se nachází v první desítce kanadského bodování.

Falun ve svém utkání zdolal Kalmarsund a i jemu se nejvíce povedla až třetí třetina. Druhý tým tabulky se ale na výhru mnohem více nadřel. Za stavu 3:3 rozhodlo povedených deset minut ve třetí třetině, kdy Falun třemi góly v řadě překlopil vítězství na svou stranu. Postupně se prosadili Hallen, Wettergren a znovu Hallen, kteří tak dali finální obrysy výsledku 6:4.

V zápase s bohatým českým zastoupení mezi Höllvikensem a Linköpingem se více dařilo Martinu Kisugitemu. Bývalý hráč Bohemians svou třetí brankou v sezóně otevřel skóre zápasu již ve třetí minutě. Höllvikensu se i díky tomu dařilo být velkou část zápasu ve vedení, na začátku třetí třetiny Nivestam v přesilové hře zvyšoval už na 4:2.

Hostům s Matějem Jendrišákem a Ondřejem Němečkem v sestavě se ale podařilo proti poslednímu týmu tabulky v posledních deseti minutách vyrovnat a poslat zápas do prodloužení. Důležitý druhý bod si však nakonec přece jen připsal Höllvikens, ze samostaných nájezdů rozhodl Wilhelmsson.

Další kolo přineslo už výhry všech tří celků ze špičky tabulky. Dva body naopak ztratil Dalen, kterému tak Pixbo na třetím místě opět odskočilo. Storvreta si došla k další pohodlné výhře, svého soupeře přestřílela znovu především v poslední třetině. Bodově u toho nemohla ani tenokrát chybět dvojice Rudd a Sjögren, která si připsala čtyři (1+3) a tři (1+2) kanadské body.

Pronásledovatel z Falunu si poradil se Siriusem po výsledku 7:2, v tomto utkání měl hlavní slovo vyhlášený kanonýr Galante-Carlström. Švédský reprezentant se třemi góly v zápase dostal na dělené první místo kanadského bodování, když se gólově prosadil v každé třetině. S 38 body se o první místo dělí s Gustavem Fritzellem, na svém kontě má ale o 11 branek více než jeho soupeř z Pixba.

Právě Pixbo napravilo své zaváhání proti Dalenu, ve venkovním zápase s Visby zvítězilo 9:5. Jindy produktivní Fritzell vyšel tentokrát bodově téměř naprázdno a bez Martina Östholma v sestavě tak zazářil devatenáctiletý Filip Wrademark svými dvěma góly. Pixbo definitvně zlomilo nápor domácího týmu až v posledních pěti minutách, dva góly si v závěru připsal také Andreas Stefansson.

VÝSLEDKY 14. KOLA:

Jönköping – Växjö 7:3
Höllvikens – Linköping 5:4 po sam. náj. (za domácí KISUGITE 1+0)
Storvreta – Warberg 8:3
Kalmarsund – Falun 4:6
Helsingborg – Sirius 3:8
Pixbo – Dalen 3:7
Mullsjö – Visby 9:4

VÝSLEDKY 15. KOLA:

Falun – Sirius 7:2
Växjö – Warberg 4:5p
Helsingborg – Kalmarsund 3:7
Visby – Pixbo 5:9
Storvreta – Jönköping 9:3
Dalen – Mullsjö 6:7p

TABULKA:


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*