Corin Rüttimann bude opět jedním z hlavních lídrů švýcarského týmu. Foto: Martin Flousek, Český florbal Corin Rüttimann bude opět jedním z hlavních lídrů švýcarského týmu. Foto: Martin Flousek, Český florbal
5. 12. 2019 Mistrovství světa žen (2) KOMENTÁŘŮ

Podruhé už doma selhat nemůžeme, říká švýcarská hvězda Corin Rüttimann

 



Po osmi letech se ženský světový šampionát vrací do Švýcarska. Už v roce 2011 u toho byla tehdy devatenáctiletá útočnice Corin Rüttimann. Tehdy se moc dobře vědělo, jaká hvězda ve Švýcarsku roste, vždyť už o dva roky dříve debutovala na ženském šampionátu a zapsala devět branek a jednu asistenci. Nyní má druhý pokus na zisk medaile před domácím publikem. A můžete si být jisti, že pro ni udělá všechno.

Ve svých sedmadvaceti letech se chystá již na šestý ženský šampionát, na kterých má zatím bilanci téměř dvou bodů na utkání – 30 zápasů a 58 bodů. Byla to ona, kdo rozhodl zápas o bronz v Bratislavě v roce 2017, po posledním turnaji série EuroFloorball Tour ale byla zklamaná. „Strašně špatně se to hodnotí, týmu obrovsky věřím, máme velký potenciál, ale vůbec jsme jej nenaplnily,“ hodnotila turnaj, na kterém skončilo Švýcarsko poslední.

Přitom Švýcarky trénují jako tým každý pátek již od května, v rámci „Summer Challenge“, kterou si společně s realizačním týmem vytvořily. „To ano, tréninky stále probíhají a tvrdě na sobě pracujeme, jenom se to nepovedlo přenést na hřiště,“ přikyvuje Rüttimann.

Jak takový trénink vypadá? „Dostáváme taktické pokyny, následně si je projdeme a zapracujeme do cvičení a poté hrajeme zápasy proti mužským nebo juniorským týmům. Hlavním cílem je, abychom se posunuly nejen jako individuality, ale především jako tým. Máme spoustu času na rozebírání a detailní zaměření se na určité situace a trénování ve speciálních formacích. Získáváme skvělý týmový duch, nasazení je vyšší než kdy dříve, takže se moc těším, co z toho vzejde,“ popisovala pro web Mezinárodní florbalové federace již v červenci Tanja Stella.

Ve švýcarském týmu je pět pamětnic šampionátu z roku 2011. „Hrát před domácími fanoušky na světovém šampionátu je samozřejmě něco speciálního a moc se těším, nicméně nemůžu říct, že třeba bronzový zápas z roku 2011 je největším zklamáním v kariéře, tak to asi nejde hodnotit. Jediné co říct můžu, je to, že podruhé už doma selhat nemůžeme,“ uzavřela Corin Rüttimann.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*