Eliška Krupnová povede tým na světovém šampionátu jako kapitánka. Foto: Martin Flousek, Český Florbal Eliška Krupnová povede tým na světovém šampionátu jako kapitánka. Foto: Martin Flousek, Český Florbal
6. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

SLOVO KAPITÁNKY: Tým má touhu po úspěchu, pocitové zlepšení je super, hodnotí Krupnová

 



Eliška Krupnová se chystá na své páté mistrovství světa. Debutovala na bronzovém šampionátu v roce 2011, nyní ale jede jako lídr a kapitán národního týmu, v pozici jedné z nejlepších florbalistek planety. Sama říká, že z národního týmu má v tomto cyklu skvělý pocit a jeho cílem je připsat si úspěch.

Celá tisková konference se nesla v uvolněném duchu a Krupnová byla jednou z těch, která si přístup hlavního trenéra Saschi Rhynera v cyklu pochvalovala. „Myšlenka toho, že každá hráčka na hřišti musí dělat na míčku vlastní rozhodnutí a na tom stavět naši hru, je jedině dobře. Jsem velmi spokojená s tím, jak hrajeme a z mého pohledu musím říct, že se národní tým zlepšil také pocitově. Jsem ráda a na další akci se těším,“ zhodnotila na úvod.

Na šampionát v roce 2011 si pamatuje velmi dobře. „Pamatuju si to docela dobře, měla jsem tehdy dlouhé vlasy, byla jsem benjamínek týmu a říkali mi Avatar,“ rozesmála se. „Ještě si pamatuji, že se tehdy někdo zranil a já hrála místo v útoku v obraně,“ dodala.

Tým se do Švýcarska vydal už v předstihu, když měl naplánovano soustředění ve Švýcarsku. „Jsem ráda za změnu místo Bystřice, Sascha vybral Švýcarsko, takže se alespoň aklimatizujeme na jazyk a jídlo. Moc se těším, celý tým je pozitivní a má touhu po úspěchu, určitě si to moc užiju,“ plánovala. „Navíc, v posledních dvou týdnech to bylo na trénincích tvrdé, nešetřily jsme se, takže se těším,“ prozradila.

Následně rozvedla, jak to v Pixbu vypadalo. „V Pixbu jsou dvě Švédky a dvě Finky a celkově si některé hráčky stěžovaly, že je to už riskantní. Neberou nás na lehkou váhu a pro nás je to dobře. Pro mě je to proti Švédsku nejpříjemnější zápas, sedí mi to, chci si to navíc užít, můžu tam dosáhnout stého startu,“ popisovala s ohledem na kapitánku finského výběru Miu Karjalainen a další obránkyni Lauru Manninen.

Na šampionátu čeká Češky hned tvrdá práce, jejich skupina je žebříčkově ta nejtěžší možná. „Skupina je celkově těžká a od prvního zápasu musíme mít kvalitní výkony, nemáme žádného lehkého soupeře na rozjed. Proti Slovensku je to třetí zápas, věřím, že budeme koncentrovaní a vyhrajeme,“ řekla přesvědčivě.

Důležitým klíčem k úspěchu týmu budou mladé hráčky, které startují na svém prvním šampionátu. „Myslím si, že je super, že naše mladé hráčky nikdy nezažily ten pověstný „kolotoč“, s týmem z TOP4, což je super, protože jim to pak napomáhá k tomu, že jsou drzé, což je jenom dobře, týmu to pomáhá. Mix je zajímavý a nováčci se prezentují skvěle,“ uzavřela kapitánka Eliška Krupnová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*