Švédky slaví vysokou výhru nad Slovenskem. Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch Švédky slaví vysokou výhru nad Slovenskem. Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch
7. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

SOUHRN 1. DNE: Favorité vstoupili do turnaje vysokými výhrami, Slovenkám hráli českou hymnu

 



První den Mistrovství světa žen 2019 je odehrán. Výsledkově v něm nedošlo k žádnému výraznému překvapení, favorizované týmy Švédska, Finska a Švýcarska do něj vstoupily vysokými výhrami nad Slovenskem, respektive Polskem a Německem. Šampionát zažil také první faux pas, když Slovenkám zněla před utkáním z reproduktorů česká hymna.

Ve třech setech se v prvním dni odehrálo celkem šest zápasů, po třech v obou výkonnostních skupinách. Finky vstoupily do turnaje vysokou výhrou 14:3 nad Polskem, když opět řádily dvojčata Kauppi a hatrick přidala také kapitánka Karjalainen.

Hned první utkání druhé výkonnostní skupiny přineslo čisté konto. Dánky totiž porazily Japonky 5:0 a z jejich brankářky Moller a Moselund se tak podělily o vychytanou nulu.

Odpoledne pak do turnaje vstoupily domácí Švýcarky. Proti Německu předvedly drtivou první třetinu, kterou vyhrály 9:0 a celé utkání pak 12:1. Hattrick si zapsala domácí hvězda Corin Rüttimann.

Na programu bylo také severské derby mezi Estonskem a Norskem. Norky startují bez své největší – a toho času zraněné – hvězdy Karen Farnes, přesto klíčové utkání zvládly a po divokém průběhu druhé poloviny získaly výhru 7:4.

Večer se pak odehrál nejvyrovnanější duel prvního dne mezi Austrálií a USA. Duel šel nakonec na stranu Austrálie, když dvě branky daly Yasmin Skene a Blaise Hodges. Austrálie tak zvítězila 5:4.

Naopak jednoznačnou záležitostí se stalo utkání Slovenek se Švédskem. Severský favorit od začátku získal náskok který postupně navyšoval až ke konečné výhře v poměru 23:1

Zároveň si pořadatelé neodpustili minelu v podobě odehrání české hymny místo slovenské. Na svěřenkyních Michala Jedličky ale bylo vidět, že je přehmat spíše pobavil.

Přehled výsledků 1. hracího dne mistrovství světa žen 2019:

Skupina A

Finsko – Polsko 14:3
Švýcarsko – Německo 12:1

Skupina B

Slovensko – Švédsko 1:23

Skupina C

Dánsko – Japonsko 5:0
Estonsko – Norsko 4:7

Skupina D

Austrálie – USA 5:4


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*