Lukáš Procházka hodnotí výkon českého týmu. Foto: Florbal Chodov
8. 12. 2019 Mistrovství světa žen (1) KOMENTÁŘŮ

EXPERT HODNOTÍ: Předpoklady pro úspěch jsou, ale musí nás varovat množství příležitostí soupeře, říká Procházka

 



První zápas české ženské reprezentace skončil vysokým vítězstvím 14:2 nad Lotyšskem. Pro Florbal.cz utkání z pozice experta zhodnotil hlavní trenér žen Chodova – Lukáš Procházka. Podle jeho názoru je podstatné, že pro případný úspěch jsou dány předpoklady, nicméně tým si musí dát pozor na laciné ztráty, ze kterých soupeř získával příležitosti.

Úvodní utkání mohou být ošemetná, český tým to svoje ale zvládl. „První zápas není nikdy snadný, navíc Lotyšsko není úplně nejslabší tým,“ hodnotí Lukáš Procházka. „Z tohoto pohledu může být český tým s výsledkem spokojený. Po prvních nervózních střídáních jsme se uklidnili a zejména v útočném pásmu předváděli pěknou sebevědomou hru a naprosto zaslouženě prakticky rozhodli o vítězství,“ kvitoval vstup do utkání, po kterém Češky vedly 4:0.

Nicméně, neduhy by se našly. „Varováním do dalšího průběhu ale zůstává množství čistých gólových příležitostí, snadných přečíslení, které jsme Lotyškám mnohdy celkem zadarmo, buď po snadných ztrátách, nebo naivním napadání, nabídli,“ vyjádřil se na téma brejkových situací soupeře.

Lotyšky nechaly vyniknout Janu Christianovou, kvalitnější tým by ale mohl trestat. „Tohle TOP týmy bez slitování budou trestat, na tohle Sascha bude holky určitě upozorňovat. Z tohoto pohledu to tedy tak ideální nebylo, Christy si opravdu zachytala a byla výborná!“ pochválil českou brankářku.

Našel ale více pozitiv. „Těch pozitiv bylo ale podstatně více – prosadily se všechny formace a nutno říct, že naprosto zaslouženě, to je pro sebevědomí a pohodu v týmu fajn, přesilovka, i přesto, že tu první holky neproměnily, tak vypadala velmi dobře, no a v bráně to bylo více než jisté, o tom jsem se zmiňoval,“ popisoval.

Jeho závěr je tedy jasný. „Takže důležité předpoklady pro případný úspěch tu jsou,“ zakončil Lukáš Procházka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Tom napsal:

    Patříme papírově spolu s Finskem na druhé místo. Finky to dnes pohnojily,tak si ho pojďme urvat jen pro sebe.

Napsat komentář

*