Flurina Marti slaví, Švýcarky překvapivě zdolaly Finky 7:4. Foto: Fabrice Duc, www.fabriceduc.ch Flurina Marti slaví, Švýcarky překvapivě zdolaly Finky 7:4. Foto: Fabrice Duc, www.fabriceduc.ch
8. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

SOUHRN 2. DNE: Švýcarsko skolilo Finsko! Cenné výhry pro Norsko a Singapur. A hattrick Japonky

 



Druhý den Mistrovství světa žen 2019 přinesl očekávaný duel mezi domácím Švýcarskem a Finskem. Radovaly se domácí florbalistky, které se při rovnovážném stavu dostaly až do vedení 6:1 a Finky dokázaly už jen korigovat při power play na konečných 7:4. Cenné výhry si ve skupinách C a D připsaly Norsko se Singapurem.

Pro další průběh turnaje bylo střetnutí Švýcarska a Finska nesmírně důležité. Nakonec se radovaly domácí florbalistky, které předvedly dominantní výkon a po šedesáti minutách zvítězily 7:4. Před zítřejším duelem Česka se Švédskem tak prakticky rozdaly karty ve skupině A.

V jejím druhém utkání se totiž Polky postavily Německu a především díky dvěma brankám Justyny Krzywak oslavily vítězství 4:1. Pokud tak Švýcarky Polky porazí, zajistí si prvenství ve skupině A.

Do Skupiny B vstoupily úspěšně české florbalistky, které porazily Lotyšsko 14:2. Malé dílčí vítězství mohla oslavit také Denisa Ratajová, které byl dodatečně připsán gól ze závěru druhé třetiny, původně na účtu Nely Jirákové.

Češky se tak naladily na zítřejší souboj se Švédskem, který prakticky rozhodne o vítězi skupiny B.

Zajímavé zápasy se hrály také ve skupinách C a D. Ve skupině D se odehrál severský souboj o první místo mezi Dánskem a Norskem, přičemž body přinesl Norkám, které položily základ pro výhru 5:4 v první části, kterou vyhrály 4:1.

Potřetí během dvou týdnů se utkaly celky Singapuru a Thajska. Singapurky navázaly na dvě výhry z Her jihovýchodní Asie a porazily Thajsko potřetí v řadě, tentokráte 3:1.

První výhru na turnaji zapsalo Estonsko, které ve skupině D porazilo 6:4 Japonsko a po dni odpočinku vyzve v boji o postup Dánsko. Utkání se paradoxně z pohledu osobních statistik ale nejvíce povedlo japonské florbalistce Mahiro Shimizu.

Přehled výsledků 2. hracího dne mistrovství světa žen 2019:

Skupina A

Finsko – Švýcarsko 4:7
Polsko – Německo 4:1

Skupina B

Lotyšsko – Česko 2:14

Skupina C

Japonsko – Estonsko 4:6
Dánsko – Norsko 4:5

Skupina D

Thajsko – Singapur 1:3


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*