Švédky jsou největšími favoritkami na zlato. Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch Švédky jsou největšími favoritkami na zlato. Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch
9. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Další zlatý valčík pro partu okolo loučící se Wijk? S Češkami to bude zábavný zápas, hlásí

 



Švédky jsou opět největšími favoritkami na zlato. Ačkoliv se na posledním EuroFloorball Tour trápily například s Češkami a byly jeden nájezd od porážky, ve Švýcarsku už stihly ukázat sílu, když zničily Slovensko poměrem 23:1. Před zápasem s českým týmem ale ví, že je nečeká nic lehkého.

Jsou největšími favoritkami na světový trůn, který pevně drží již šest šampionátů v řadě. Naposledy padly v roce 2005, kdy v semifinále nestačily na pozdější senzační šampionky ze Švýcarska, které si tak tehdy ze Singapuru přivezly zlato.

Od té doby je to švédská hegemonie. Nejblíže ke svému konci měla v roce 2015 v Tampere, kdy musela Anna Jakobsson proměnit trestné střílení, aby svůj tým udržela ve hře. To se povedlo a Švédky nakonec zásluhou Amandy Delgado Johansson braly zlato.

Stejná hráčka rozhodla také nájezdy v bratislavském finále a uspěla také na Podvinném Mlýně v utkání, které zmiňuje úvod tohoto článku.

Trenérka Åsa Karlsson má k dispozici opravdu silnou skupinu hráček, nechybí Wibron, Kranz, Boberg, zmíněná Delgado Johansson nebo loučící se Anna Wijk. Jedna z njelepších florbalistek své generace oznámila, že sezona 2019/2020 bude její poslední, ve Švýcarsku má tak možnost zakončit svůj medailový zápis na šesti zlatých medailích ze šesti účastí na ženském světovém šampionátu.

Na druhou stranu přijela do Švédska také nastupující generace švédských florbalistek, jako například Lisa Carlsson, Myra Aggestål nebo Ellen Rasmussen. Doslova „last minute“ posilou se stala dvojice spoluhráček Hany Koníčkové s Natálií Martinákovou Iza Rydfjäll s Alice Grandsted, které před letošní sezonou společně obnovily hráčskou kariéru a zvolily působení ve švýcarském týmu Kloten-Dietlikon Jets.

Švédky ale ví, že musí jít krok za krokem, bez ohledu na ostatní výsledky, které zatím přihrávají „tradiční severskou medailovou bitvu“ už do semifinále. „Proti Češkám to bude zábavný zápas. Je to dobrý tým, se kterým jsme v poslední době odehrály několik těsných zápasů,“ řekl pro web federace obránkyně Moa Tschöp.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*