Zamyšlené pohledy. Slovenky nepřišly k výhře nad Lotyšskem snadno. Foto: Claudio Schwarz, unihockey-fotos.ch Zamyšlené pohledy. Slovenky nepřišly k výhře nad Lotyšskem snadno. Foto: Claudio Schwarz, unihockey-fotos.ch
9. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Důležitá výhra Slovenek se nerodila lehce. Nesmíme soupeřkám naletět na jejich hru, burcuje kapitánka Klapitová

 



Slovensko má za sebou druhý zápas na Mistrovství světa žen 2019. Porazilo v něm Lotyšsko, ale klíčová výhra pro další turnajové plány se nerodila snadno. Podle slovenské kapitánky Kataríny Klapitové si její tým zápas, který vyhrál 7:5 zkomplikoval zbytečně a zcela sám. Svůj tým nabádala k tomu, aby příště již nenaletěl soupeři na jeho hru.

Slovenky do utkání vstoupily rychlou brankou Michaely Šponiarové ve třetí minutě, Lotyšky ale za dvě minuty srovnaly a najednou to Slovensku příliš nešlo. „Myslím si, že jsme do zápasu vstoupily všeobecně dobře, ale postupem času jsme začaly vymýšlet strašné blbosti,“ přiznala na přímo, jak je jejím zvykem, slovenská kapitánka Katarína Klapitová.

V závěru první třetiny daly dvě branky, ale ve druhé třetině opět pustily Lotyšky ke slovu, třetí třetinu pak dokonce prohrály. „Měli jsme pět nebo šest čistých gólových šancí, věděly jsme, že Lotyšky budou hrát na brejky, přesto nám z nich napadaly góly a stav začal být těsný, takže si myslím, že jsme se dostaly trochu pod tlak, ale naštěstí jsme to zvládly a vyhrály,“ ulevilo se jí.

Nemohly být Slovenky ve stresu z toho, že po utkání se Švédskem, ve kterém upřímně zase o tolik z jejich pohledu nešlo, přišel zápas s Lotyšskem víceméně o všechno tak, aby vycházel jejich turnajový plán. „Z tohoto pohledu samozřejmě, ale začaly jsme být ve stresu tehdy, když jsme začaly dostávat ty rychlé branky, takže to nás stresovalo. Coe se týče herního plánu a nějakého toho postupového, tak to ne, stále jsme věřily, že to vyjde a nakonec se to podařilo,“ popisuje Klapitová.

Nicméně, zápas si ve třetí třetině za stavu 6:2 značně zkomplikovaly. „Přesně tak, byly jsme připraveny na to, co budou Lotyšky dělat a stejně jsme jim na to naletěly, prakticky je to naše hloupost,“ zlobila se obránkyně Churu. „Toto musíme analyzovat a uvědomit si, že to prostě nejsou planá slova. Pokud vidíme, že tým něco dělá, tak to pak skutečně dělá a my jim na to nesmíme takovým způsobem naletět,“ burcuje svůj tým.

Lotyšky se sice dostaly na rozdíl jediné branky, poslední slovo ale měla Paulína Hudáková a Slovenky tak zvítězily 7:5.

Nyní je čeká zápas s Českem, ve kterém Katarína Klapitová rovněž působila. Bude to pro ní speciální duel? „Je to pro mě trošku speciální, mám totiž pocit, že se vracím do české extraligy, když hraju proti českému národnímu týmu. Všechny tváře znám a působí to na mě jako takový rollback, prostě přijdu na hřiště a říkám si: Hele, tu znám, tu taky…,“ hodnotí. „Na otázku tedy odpovídám tak, že jsou to pro mě specifické zápasy, ale nedělá mi to nějaký problém nebo stresy,“ uzavřela pozápasový komentář.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*