Slovenky zatím k radosti příliš důvodů nemají. Foto: Claudio Schwarz, unihockey-fotos.ch Slovenky zatím k radosti příliš důvodů nemají. Foto: Claudio Schwarz, unihockey-fotos.ch
10. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ukázka aktuálního stavu slovenského ženského florbalu, hodnotí těžkou porážku Ferenčíková

 



Třetí zápas, druhý s těžkým soupeřem a druhá tvrdá porážka. Útočnice slovenské reprezentace Denisa Ferenčíková po vysoké prohře 3:19 s českým týmem výmluvy nehledala. Mluvila klidně, vyrovnaně a bohužel pro slovenský tým nebo fanoušky také přesně. Je to ukázka aktuálního stavu slovenského ženského florbalu, řekla Florbal.cz.

Federální derby se hodně očekávalo, ale jeho výsledek byl jednoznačný. Pro Slovenky to byl tvrdý direkt. „Těžko se po takovém zápase hledají slova, ale je třeba přiznat, že toto byla ukázka aktuálního stavu slovenského ženského florbalu,“ přiznala vystudovaná ekonomka, která se za fráze rozhodně neschovala.

Jenže má pravdu. Náhradu za Luciu Jelínkovou, Zuzanu Šponiarovou a třeba Viktórii Bobotovou prostě Michal Jedlička k dispozici nemá. „Diváci dnes mohli vidět, že prostě aktuálně nemáme ani jednu lajnu, která by se vyrovnala formacím v těch elitních týmech, ačkoliv si třeba myslím, že česká druhá a třetí formace dnes podaly nadstandardní výkon,“ pochválila výkon soupeře.

V podobném duchu mluvil pro slovenská média také sám Michal Jedlička. „Z výsledků jsem naštvaný, ale s hráčkami, které mají šestnáct nebo sedmnáct let a jsou ze slovenské ligy nemůžeme porážet nejlepší výběry světa. Páté místo je odrazem reality, a také pro něj je třeba ve florbale pracovat. Čtyři roky na tom pracujeme, ale zatím neúspěšně,“ přiznal.

Ferenčíková nabízí ještě jeden pohled. „Je to prostě tak, že na tomto šampionátu sbíráme zkušenosti a musíme se z toho poučit, protože pro nás turnaj teprve teď prakticky začíná,“ hledí směrem k play off. „Věřím, že v osmifinále s Dánskem už to bude dobré, ale je zase pravda, že si na to musíme sednout a musíme se zamyslet, protože zatím se nám tady nedaří,“ otevřeně pravila na závěr.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*