Anna Wijk je nově nejproduktivnější hráčkou historie ženských světových šampionátů. Foto: Fabrice Duc, www.fabriceduc.ch Anna Wijk je nově nejproduktivnější hráčkou historie ženských světových šampionátů. Foto: Fabrice Duc, www.fabriceduc.ch
11. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

SOUHRN 4. DNE: Rekordní zápis pro Wijk, devět zákroků stačilo Heini k čistému kontu

 



Čtvrtý den přinesl na mistrovství světa žen 2019 konec základních skupin. Výsledkově nedošlo k velkému překvapení, své trápení potvrdily florbalistky USA, které ve svém třetím utkání podlehly také Thajsku. Nejproduktivnější hráčkou v historii světových šampionátů se nově stala Anna Wijk, brankářce Laře Heini zase devět zákroků stačilo na čisté konto proti Polsku.

Loučící se legenda Anna Wijk dosáhla předposledního velkého cíle na mezinárodní úrovni. Do turnaje vstupovala se čtyřiašedesáti kanadskými body, během základních skupin nejprve získala pět asistencí proti Slovensku a další čtyři proti Česku.

Vyrovnala tím dnes již bývalý rekord Emelie Lindström a prakticky bylo jasné, že pokud se nezraní, brzy se osamostatní. To se povedlo proti Lotyšsku, které Švédky porazily 16:1, za přispění branky a tří asistencí od Anny Wijk.  Její statistiky tedy nyní jsou 77 bodů, za 20 branek a 57 asistencí. To vše zvládla za 33 zápasů, Lindström na svých 73 bodů potřebovala 24 utkání.

Devět zákroků pak stačilo švýcarské brankářce Laře Heini na udržení čistého konta proti Polsku. Domácí florbalistky daly výhrou 11:0 své „floorbalized“ razítko na vítězství ve skupině A, hattrickem se blýskla útočnice Wiki.

Celý úterní program začal zajímavou bitvou Singapuru s Austrálií, kterou navštívily také děti z místních škol. Viděly zajímavý zápas, ve kterém se Asiatky dokázaly dostat ze skóre 0:2 a nakonec zápas vyhrát poměrem 4:3.

Nadále se naopak trápí florbalistky USA. Ty podlehly také svému třetímu soupeři, tentokráte Thajsku poměrem 5:10 a místo play off tak Američanky míří do bojů o celkové umístění.

Slovenky podlehly Češku 3:19 a v osmifinále vyzvou Dánky. Ty zvládly klíčové utkání o postup s Estonskem a do boje proti Slovensku půjdou s výhrou 8:3 v zádech. Na té se nejvíce podílela hned polovinou branek Mathilde Christensen. V předchozích dvou zápasech paradoxně nebodovala.

Přehled základních skupin:

Středeční program osmifinále:

12:00 Lotyšsko – Norsko
13:00 Německo – Singapur
16:00 Slovensko – Dánsko
19:00 Polsko Austrálie


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*