Tereza Urbánková v utkání proti Slovensku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Tereza Urbánková Foto: Martin Flousek, Český florbal
11. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Naše první lajna je v pohodě, odehrály jsme toho spolu hodně. Sedíme si i mimo hřiště, prozradila Urbánková

 



O tomto útočném triu se mluví jen v superlativech. Útočnice Tereza Urbánková, Eliška Krupnová a Denisa Ratajová patří k základním stavebním kamenům reprezentace, všechny tři aktuálně působí ve Švédsku a sama Urbánková říká, že společně hrají švédský styl. Navíc prozradila, že všechny tři si spolu rozumí také mimo hřiště.

Po federálním derby se Češky měly důvod usmívat, utkání zvládly s grácií a rozhodnuto bylo velmi rychle. „Dlouho jsme se připravovali s tím, že bude derby a těžký zápas, ale výsledkově to pro nás bylo jen dobře, daly jsme hodně branek, naší třetí lajna to parádně točila, byl to od ní výborný výkon,“ pochválila Urbánková lajnu okolo pětigólové střelkyně Mlejnkové.

Třetí formace tak v útočné síle tak trochu suplovala tu první. „Naše formace se trochu trápila, protože na nás byl vyvíjen tlak od Slovenek, ale myslím si, že celkově se nám dařilo velmi dobře,“ popisovala.  „Byly jsme výborně připraveny, ačkoliv se to zdá jako jasný zápas, tak jsme musely bojovat,“ podělila se o pohled na zápas.

Přesto, výsledek je jednoznačný. „Výsledkově je to rozdíl třídy, Slovenky možná měly lepší první formaci, ale budu se opakovat, byly jsme výborně připraveny. Navíc jim odešly právě z té první lajny některé hráčky, to určitě zahraje svou roli,“ řekla na účet soupeřek.

Řeč přišla také na střelbu ve Fakultní nemocnici Ostrava, kterou nepřežilo šest osob. „S holkama jsme to hned z rána řešily, protože máme spoustu holek, co pochází z Ostravy, koneckonců já jsem také z Ostravy, takže jsem volala domů, jestli jsou v pořádku, naštěstí ano,“ řekla Tereza Urbánková. „Je to velká tragédie pro celé Česko, ukázaly jsme těmi páskami, že nás to také mrzí,“ uvedla.

Sama v utkání vstřelila hattrick. „Jsem ráda, chci dávat góly, dala jsem tři, u posledního jsem byla trochu nervózní, ale nakonec se to podařilo,“ radovala se.

První formace, to je velký klenot českého ženského florbalu. „Naše lajna je v pohodě, s Eliškou už mám odehráno neskutečné množství zápasů, dost také s Denisou Ratajovou, sedíme si i lidsky mimo hřiště, hrajeme takový švédský styl, protože jsme všechny ze švédské Superligy,“ popisuje Urbánková.

Jako útočnice Malmö se ale bude muset Krupnové hned na začátku příštího roku postavit. „Hrály jsme spolu hned první zápas v ročníku, teď se potkáme v lednu, myslím si, že to bude TV zápas, takže to bude ještě okořeněné, jinak se příliš navštěvovat nestíháme,“ usměje se.

Ve Švédsku se jí líbí. „Jsem ve Švédsku velmi spokojená, což je takový náš cíl, držíme se za elitní trojicí favoritů, navíc máme hodně zahraničních hráček, sedíme si, za což jsem strašně ráda,“ zakončila Tereza Urbánková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*