Michal Jedlička ví, že se musí stát zázrak. Foto: Michael Peter, IFF Michal Jedlička naváže na spolupráci s Jozefem Gregou Foto: Flickr IFF
11. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Postup do čtvrtfinále beru, dál se musí stát zázrak. A zatím to nevypadá, že bychom TOP soupeře potrápili, říká Jedlička

 



Michal Jedlička zvládl se Slovenkami nebezpečné osmifinále proti Dánsku a jeho Slovenky po vydřené výhře 6:3 postupují do čtvrtfinále, ve kterém by je měly čekat Finky. Český lodivod postup bere, ačkoliv ví, že dál by se musel stát zázrak.

Slovenkám se konečně povedl vstup do utkání a rychle vedly 2:0, posléze 3:1. „Myslím si, že jsme do zápasu dobře a koncentrovaně vstoupili. Poté jsme polevili a nebylo to úplně to pravé ořechové, ve třetí třetině jsme se k tomu vrátili a nakonec postoupili. Samozřejmě, že bych byl rád, kdybychom dali více gólů a vypadalo to trochu jinak, ale jsem spokojen s postupem,“ zhodnotil zápas Michal Jedlička.

Utkání se ale zase zkomplikovalo ve druhé části druhé třetiny, když dánské vyrovnání viselo ve vzduchu. „To je pravda, my prostě polevíme v pohybu. Nevím, jestli je to tím, že holky nemůžou nebo si myslí, že už je to v pohodě a nemůže se nic stát, ale prostě polevíme. A máte pravdu, že to málem nevyplatilo, protože vyrovnání skutečně viselo ve vzduchu,“ uznal Jedlička.

Ve čtvrtfinále by měl čekat na Slovenky stejný soupeř jako v Bratislavě, tedy Finsko. „Musíme vydržet hrát tři třetiny koncentrovaně. Hlavně by se nám mělo podařit udělat lepší vstup do utkání než proti Švédkám a Češkám, kde snad za deset minut nebylo o čem se bavit,“ hledá cesty, jak vyzrát na soupeře. „Soustředit se na začátek, neinkasovat a zkusit je potrápit,“ popisuje.

Z následujících slov ale vyjde, že je stále nohama na zemi. „Pořád svým způsobem to semifinále visí ve vzduchu, ačkoliv by se musel stát zázrak. A zatím nic nenasvědčuje tomu, že bychom TOP týmy měli potrápit,“ podobně jako včera Denisa Ferenčíková, také Michal Jedlička byl dnes upřímný.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*