Vladimír Ježek na lavičce polské reprezentace juniorek. Foto: Flickr IFF Vladimír Ježek na lavičce polské reprezentace juniorek. Foto: Flickr IFF
13. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

EXPERT JEŽEK: Polky na začátku těžily z juniorského šampionátu, od druhé třetiny to byl poctivý výkon

 



Vladimír Ježek byl Florbal.cz osloven k tomu, aby jako expert ohodnotil čtvrtfinálové utkání české ženské reprezentace na Mistrovství světa žen 2019. Povolanější trenér by se těžko našel, vždyť právě Ježek vedl polské juniorky na jejich světovém šampionátu v roce 2016 v Kanadě.

Vladimír Ježek: „Výsledek ani předvedená hra nemohl nikoho překvapit.

„V první třetině se projevilo několik aspektů. Polky by výhrou nad Českem udělaly historický výsledek. Několik hraček hrálo nebo hraje v v naší extralize a pět hráček ze současného kádru bylo na Mistrovství světa juniorek v Kanadě u překvapivé remízy 7:7, tak věděly, že se dá s Českem uspět.  Napomohl jim i pomalejší rozjed našich hráček.

Od druhé třetiny, Česko ovládlo hru, holky se poctivě vracely po ztrátě míčku do obrany. Polská brankářka svůj tým nijak nepodržela. Trochu mě překvapila také nečistá hra Polek. Plno zákroků rozhodčí mohli ocenit dvěma minutami.

Radost mi udělala samozřejmě hatrikem Řepková a mě – jako exliberečáka – potěšily také dvě branky exliberečačky Mlejnkové.

No, teď vlastně teprve začíná turnaj. Postup silné čtyřky se čekal a teď se ukáže jak na tom ve skutečnosti jsme.

Holkám přeji medaile.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*