České florbalistky slaví výhru nad Polskem. Foto: Michael Peter, IFF České florbalistky slaví výhru nad Polskem. Foto: Michael Peter, IFF
13. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Není to splněná povinnost, to by byla neúcta k Polsku. Zítra musíme udělat maximum, velí Plášková

 



Čtvrtfinále Mistrovství světa žen nabídlo jednu rozpačitou a dvě dominantní třetiny z českého pohledu. Útočnice Magdaléna Plášková po výhře 11:4 přiznala, že tým ne úplně ideálně na začátku zápasu plnil taktické pokyny, vyjádřila také respekt k soupeři.

Češky se staly třetími členkami tradiční florbalové „Final Four“, po zápase tedy přišla otázka na to, jestli je postup do semifinále splněnou povinností. „Nehodnotila bych to jako povinnost, musely jsme vyhrát, ale říkat tomu povinnost je neuctivé k Polkám jako soupeři,“ ocenila Plášková výkon Polek.

Ten byl dobrý především v první části. Neprospěla týmu dvoudenní pauza? „Možná, neplnily jsme pokyny, které jsme si řekly před zápasem, ale postupně jsme to zlepšily. Možná na nás dolehlo, že začalo play off, což je úplně jiná soutěž,“ přemítala česká florbalistka.

Polky totiž v první části hrozily hlavně z brejků. „Tohle je přesně to, co jsme si říkaly: že jsou Polky v brejkových situacích velmi silné a máme si to hlídat, což jsme v první třetině nedělaly,“ přiznala. „Potom nám trenér pokyny připomněl a už se to tak často nedělo,“ prozradila.

Český tým je tedy nyní před semifinále se Švýcarskem. „Uděláme maximum, nedáme Švýcarsku nic zadarmo,“ slíbila. Může soupeř těžit ze dne volna navíc? „Těžko říct, můžeme zužitkovat dnešní výhru, která nás dobře naladí, navíc jsme daly nakonec celkem dost branek,“ hledala naopak pozitiva pátečního zápasu.

Na závěr padla otázka, jestli se domácí prostředí naopak nemůže otočit proti Švýcarsku? „Nevýhoda to být může, ale spoléhat na to nelze, musíme do toho dát všechno a pak šanci budeme mít,“ nechtěla Magdaléna Plášková příliš polemizovat.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*