Stephanie Boberg slaví branku proti Finsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Stephanie Boberg slaví branku proti Finsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
14. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Švédsko zvládlo severskou bitvu 5:4 a jde do finále. Umíme být ještě mnohem lepší, hodnotila Boberg

 



Švédské florbalové královny dosáhly finále. V tradiční severské bitvě udolaly Finky 5:4 v základní hrací době, na rozdíl od dvou předchozích šampionátů s nimi tedy v play off nemusely až do nájezdů. Přesto to obránkyni Stephanii Boberg nestačilo, říká, že její tým umí být ještě mnohem lepší.

Švédky předvedly dobrý vstup do utkání a ve 23. minutě vedly 2:0, právě po brance Boberg. Nicméně postupem času se Finky dostaly do hry, a naopak ve švédském podání přibylo chyb. „Bylo to těžké utkání, v prvních dvou třetinách se nám dařilo kontrolovat hru, ale Finsko hrálo dobrý zápas a bylo těžké jim konkurovat,“ uznala obránkyně Stephanie Boberg.

A v další odpovědi rozebrala, kde mělo Švédsko největší problémy. „Zůstat koncentrované. Nehrály jsme tak vysoko, jak jsme chtěly a měly, takže z toho vyplynulo, že jsme měly problémy ve středu hřiště. Ale v konečném účtování dalo Finsko 4 branky, my pět, a to je výhra. A výhra je výhra,“ ulevilo se jí.

Finky dokázaly dvakrát vyrovnat, nejprve z 1:3 na 3:3 a posléze na 4:4. Přesto nakonec měla poslední slovo Emelie Wibron a poslala Švédsko do finále. „Myslím si, že jsme odehrály velmi dobrých posledních deset minut, především poté, co Finky odvolaly brankářku a šly do šesti. V tom umí být dobré, ale pohlídaly jsme to. A Amanda Hill byla dnes velmi silná,“ pochválila možná nečekanou oporu svého týmu.

Ale také v poslední desetiminutovce, především na jejím konci měly Finky příležitosti. Taková Emelie Wibron by si možná v konečném účtování hodně vyčítala, že netrefila prázdnou branku, kdyby Finky proměnily velký závěrečný tlak. „Musíme být lepší, hrát výše. Dnes jsme neukázaly náš nejlepší výkon, takže je vlastně dobře, že jsme postoupily. Umíme být ještě mnohem lepší,“ věděla Stephanie Boberg.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*