Švédky mají další titul mistryň světa po výhře ve fantastickém finále. Foto: Martin Flousek, Český florbal Švédky mají další titul mistryň světa po výhře ve fantastickém finále. Foto: Martin Flousek, Český florbal
15. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Švédky berou zlato po famózním finále. Je to stále těžší, přiznává Iza Rydfjäll

 



V létě se vrátila k florbalu poté, co vyřešila problémy se zády do té míry, že může hrát. V neděli se se Švédskem stala ve Švýcarsku počtvrté mistryní světa v ženské kategorii. O to pikantnější to pro ni je tím, že pro návat zvolila švýcarský Kloten-Dietlikon Jets. Po utkání přiznala, že obhajovat světové zlato je stále těžší.  

Před sezonou se vrátila k florbalu a senzačně posílila Kloten-Dietlikon Jets ve Švýcarsku, stala se tak spoluhráčkou Natálie Martinákové s Hanou Koníčkovou. Nyní se po fantastickém finálovém utkání stala počtvrté mistyní světa. „Jasně, že to za to stálo. Všechno se seběhlo tak rychle… Teď jsem zase mistryně světa a nemám slov, abych to popsala, je to úžasné,“ rozplývala se.

Švýcarsko dalo do utkání proti favoritovi vše. Drželo se na dostřel, přežilo dvě zkoumání videa, ačkoliv především to druhé se zřejmě zapíše do historie florbalových kuriozit, nicméně přesto dokázalo opět vyrovnat na 2:2, tentokráte osm sekund před koncem. Nakonec ale útočnice Hultgren přisoudila zlato opět Švédkám.

A u toho všeho byla také Iza Rydfjäll. „Nepočítala jsem s tím vůbec, byl to prakticky sen. Ale jsem šťastná, že jsem mohla být součástí tohoto týmu,“ usmívala se.

Do Klotenu si odváží čtvrtou seniorskou zlatou medaili. „Upřímně, je to pořád těžší a těžší. Švýcarsko dnes odvedlo skvělou práci, odehrálo super zápas a my jsme to měly nesmírně těžké. Je obrovská úleva vidět míček v brance soupeře, protože je to skutečně těžší a těžší,“ ocenila výkon soupeře.

Na samostatnou kapitolu by vydali skvělí švýcarští diváci, kteří svůj tým dohnali do prodloužení vestoje a standing ovation si vysloužily jejich hrdinky také po prohraném finále. „Musím je pochválit, bylo to fakt super, neuvěřitelná kulisa,“ smekla švédská obránkyně.

Co bylo nejdůležitější ve finále? „Bylo důležité držet se našeho plánu a věřit naší hře,“ zakončila Iza Rydfjäll.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*