Sascha Rhyner po utkání s Finskem o bronz. Foto: Flickr IFF
16. 12. 2019 Mistrovství světa žen (5) KOMENTÁŘŮ

Český ženský florbal má světlou budoucnost, doufám, že u týmu zůstanu, prohlásil Sascha Rhyner

 



Jednoznačně chtěl uspět. Herní posun za jeho působení česká ženská florbalová reprezentace udělala, navenek to také působí, že se ve mnohém zlepšila atmosféra v týmu. Jenže ani hlavní trenér Sascha Rhyner nedovedl české reprezentanky k medaili. Ačkoliv byl jeho tým nesmírně blízko postupu do finále, nakonec v pondělí odletí ze Švýcarska bez cenného kovu. Jeho kouč ale věří, že je před týmem světlá budoucnost a rád by pokračoval.

V sobotu jeho tým inkasoval těžký direkt, neuvěřitelným způsobem přišel o finále světového šampionátu. Takový knockout by snad nedali ani bratři Kličkové v dobách své největší slávy…
„Pro holky je to hodně kruté. Už v semifinále se Švýcarskem jsme odehráli skvělý zápas, nikolv ale  celých šedesát minut. To samé s Finskem, znovu jsme byli velmi dobří. V obou případech tomu chyběl jen lepší konec,“ hodnotil zápasy švýcarský trenér na české lavičce.

Přes šílený konec utkání se Švýcarskem se jeho tým dokázal zkoncentrovat na utkání s Finskem. „Večer po zápase jsme měli společné sezení, které dobře dopadlo. Holky si zazpívaly, ale já ne. Vzhledem k tomu, jak umím česky, by to neznělo dobře,“ vtipně popsal, co se v týmu dělo.

Jeho tým ale nakonec v bronzové bitvě setnula dvojčata Veera a Oona Kauppi, ačkoliv Veera v průběhu turnaje bojovala s nemocí a také celý zápas o bronz neodehrála. „Jsou vážně moc dobré, nejsou jedny z nejlepších na světě jenom tak,“uznal jejich kvality. „Veera v prodloužení trefila přesně tu skulinku, která tam byla, aby míček prošel do branky. Dvojčata Kauppi se strašně těžko brání: sice jsme je měli pod kontrolou většinu zápasu, ale asi ne dost. Naše holky pracovaly dobře, nenechaly je střílet z dobrých pozic, ale nestačilo to.“ Smutnil.

Podle hlavního trenéra tým udělal progres. „Byl to dobrý turnaj. Snad kromě zápasu se Švédskem, to nebyla naše úroveň. Proti Lotyškám, Slovenkám i Polkám jsme pokaždé nastříleli dvouciferný počet gólů a můžeme říct, že jsme za poslední dva roky udělali progres,“ hodnotil Sascha Rhyner.

Pochvalu si vysloužil také benjamínek týmu, Michaela Kubečková. „Vlastně to ani překvapení nebylo. Vzali jsme ji dodatečně do týmu, protože víme, že umí dobře bránit. Ne, že by to pro mě bylo vyloženě překvapení, ale asi ohromila nejvíc,“ popsal.

Sám švýcarský trenér doufá, že u týmu bude pokračovat.  „Máme talentovaný tým, přichází do něj zajímavé mladé hráčky. Český ženský florbal má světlou budoucnost. A já? Doufám, že u týmu zůstanu a že vás za dva roky zase uvidím. A snad i se šťastnějšími výrazy,“ usmál se na závěr Sascha Rhnyer.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • buldog napsal:

    Jasně Sascho,všechno je vlastně v pohodě,hráčský posun,dobrej kolektiv,holky si to užily a za dva roky uvidíme,třeba to klapne a cinkne.Kubečková překvapila to je hezký,myslím že ale některé jiné hvězdy celkem zklamaly,o tom se ale asi mluvit nebude,je to blamage!!!

  • trener napsal:

    bláboly…před turnajem jste vyhlásili, že jedete pro medaili, vracíte se a opět nic, v kufru brambora…o lotyšsku, polsku, slovensku nemluv – tyhle zápasy nikoho nezajímají, raději vysvětli švýcarky a finky…co nám k tomu řekneš? náhoda, smůla…progres je nám k čemu dobrý? abychom čučeli jak to dokážete za pár desítek sekund prohospodařit? celý svět na to koukal a všichni jsme si málem ukroutili hlavy…byl to dobrý turnaj…to jo, ale ne pro tebe a budoucnost nevěšti, snad bude bez tvé maličkosti

  • Sascha napsal:

    Ale nebyla tak povrchni, sesky narod vzdy byl prosiravy.
    Tedy as do tyhle while.
    Ono to ma jak se žika deep roots. Kdyby se v sesku kinder netlasili jen a jen na fysledek, ale nechali se kinder jen a jen hrat, nenamotavala se do toho coach ambice, rodicove by byla hluboko na tribuna ono by to vypadalo inak. Zatim vam ty kinder coachuji chuji. A pak se divila, ze neni v mancaft osobnost, leader jak to je u swe, Fin,swiss. Ktera ma individual schopnost, sama se rozhodnouti a tocit spiel. Neni to dobre nastavene in the head. To same u mens. Šeká vas long way, vas sascha.

  • Ferdinand Vaněk napsal:

    Film Pelíšky byl prostě nadčasový… „Víš, co Sašo, jdi do …“ Už tehdál to věděli. 😀 😀

  • Zdeněk M. napsal:

    Holky se herně vyrovnaly Švýcarkám a Finkám, takže si myslím, že se za 2 roky posunuly zase o velký kus dál. To ,že nakonec nevezou medaili je škoda, ale měly k ní sakra blízko. Příště se už takový kolaps, jako nastal v semíčku, nebude opakovat a medaile bude. Sascha je dobrý trenér, udělal dobrou partu a měl by pokračovat…

Napsat komentář

*