Sascha Rhyner bude u české reprezentace pokračovat. Foto: Fabrice Duc, www.fabriceduc.ch Sascha Rhyner bude u české reprezentace pokračovat. Foto: Fabrice Duc, www.fabriceduc.ch
18. 12. 2019 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Rhyner pokračuje! Udělal obrovskou práci, reprezentace měla výborné výkony, uvedl Filip Šuman

 



Sascha Rhyner bude u reprezentace žen pokračovat. Varianta pokračování spolupráce se švýcarským odborníkem byla pro Český Florbal preferovaná, zájem měl také sám dosavadní hlavní trenér. Další obsazení realizačního týmu bude řešeno.

Sascha Rhnyer mohl být relativně klidný, Český Florbal preferoval jeho setrvání již před šampionátem. „Již na listopadovém jednání se Výkonný výbor předběžně rozhodl pověřit vedením ženského národního týmu i pro další cyklus Saschu Rhynera, který také vyjádřil zájem pokračovat v této pozici. Výkonný výbor při potvrzení svého rozhodnutí o Saschu Rhynera vzal do úvahy výkony týmu v uplynulém období, současně i vystupování a hru týmu na světovém šampionátu, přestože výsledkový cíl v podobě medaile splněn nebyl,“ piše se v tiskovém prohlášení Českého Florbalu.

Rhynera si pochvaluje také Prezident Českého Florbalu Filip Šuman. „„Sascha Rhyner udělal za dva roky s týmem obrovskou práci. Výkony, které reprezentace předváděla jak v době přípravy, tak na samotném Mistrovství světa byly výborné, a i vzhledem k Saschově zájmu bylo pro nás pokračování spolupráce s ním jasně preferovanou variantou,“ řekl na konto švýcarského kouče.

Samotný trenér se na pokračování spolupráce těší. „S českým týmem se mi celé dva roky pracovalo výborně. Věřím, že i průběžné výsledky prokazovaly růst kvality celého týmu. Samozřejmě jsem věřil v úspěšnější výsledek na samotném Mistrovství světa. Jsem pyšný na holky, jakým způsobem šampionát odehrály, a věřím, že národní tým má velký potenciál k dalšímu posunu. Vážím si důvěry ze strany Českého florbalu a těším se na další dva roky společné práce,“ řekl Sascha Rhyner.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • P. Ketunnen napsal:

    To je jasný že musí zůstat. Já udělal s týmem hovno a taky zůstal. Takže prosím hatery, nechte si to pro sebe.

Napsat komentář

*