Mia Karjalainen přiznala zklamání z neúčasti ve finále. Foto: Flickr IFF
19. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Základem obratu byla naše sebedůvěra, myslí si Karjalainen. Budoucnost Finek vidí pozitivně

 



Finská kapitánka Mia Karjalainen měla na svých bedrech těžkou úlohu. Jako kapitánka vedla tým, o kterém se také v domovském Finsku hovořilo ve smyslu, že může klidně skončit na jakékoliv ze čtyř elitních pozic. Nakonec jej spoluhráčka Elišky Krupnové a Denisy Ratajové dovedla na třetí místo. V rozhovoru přiznala, že je ale zklamaná, že tým nedosáhl na finále.

Ve svých jedenatřiceti letech vedla Finsko jako kapitánka, sama hrála na pátém šampionátu. Poprvé si nezahrála finále a poprvé ukončila turnaj vítězně. Přesto upřímně přiznala, že neúčast ve finále hodně mrzí. „Samozřejmě, že primární emocí je zklamání z toho, že jsme nebyly ve finále a že nám semifinále nevyšlo. Na druhou stranu je dobře, že tento tým nějakou medaili získal, protože si to na základě výkonů v semifinále a finále zasloužil, to je naopak dobrý pocit,“ zhodnotila realisticky.

Podobně jako Češky, také Finky zažily v severském derby zklamání poté, co odehrály velmi dobrý zápas. „Bylo to strašně těžké, protože na semifinále jsme upřímně byly nabité, nastavené hodně dobře a opravdu moc jsme chtěly vyhrát a zažily jsme obrovské zklamání, takže to nebylo snadné. Ale podle mě jsme to zvládly dobře, ve třetí třetině už bylo vidět, že v sobě zase máme to nastavení a vůli obětovat se pro výsledek,“ pochvalovala si.

Finsku se povedlo na začátku třetí třetiny bleskově srovnat. Byl to plán určený na přestávkové poradě? „Nebyl. Věřily jsme tomu, co děláme, věřily jsme samy v sebe. Proto se nám to podařilo,“ popisovala obránkyně Pixba.

Budoucnost bude podle finské kapitánky pro tamní ženskou reprezentaci pozitivní. „Myslím si, že nás čeká dobrá budoucnost. Nyní máme hráčky, na kterých můžeme stavět, navíc máme v kabině super partu a týmový duch. Čeká nás práce na technické a taktické vyspělosti, takže teď je pro nás čas na vývoj,“ uzavřela Mia Karjalainen.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*