Jakub Buršík s Patrikem Šebkem proti Ostravě excelovali. Foto: Klokaní florbálek Jakub Buršík s Patrikem Šebkem proti Ostravě excelovali. Foto: Klokaní florbálek
7. 1. 2020 Superliga (16) KOMENTÁŘŮ

Pětigólový rychlík Buršík! Bohemians smetli Ostravu 12:3

 



Televizní předehrávka 21. kola superligy se změnila v jednoznačnou záležitost v podání florbalistů Bohemians. Ti nasázeli do sítě ostravského FBC 12 branek a potvrdili svou střeleckou formu v novém roce. Zatímco v sobotu proti Hattricku Brno řádil Filip Forman, nyní se předvedl jeho juniorský kolega Jakub Buršík. Ostravě vstřelil pět gólů.

Klokani mají solidní formu, vždyť z posledních pěti zápasů čtyřikrát vyhráli. Proti Ostravě začali zhurta. Už ve druhé minutě vymetl šibenici Patrik Šebek. O chvíli později načal své gólové představení talentovaný útočník Jakub Buršík a trefil se do podobného místa jako před ním Šebek. Ve 24. minutě zvyšoval 18letý talent už na 3:0.

Následovala velmi vydařená pasáž domácího celku. Bohemians během pěti minut nasázeli Ostravě pět branek a prakticky rozhodli o osudu utkání. Hattrick zkompletoval Buršík ve 35. minutě, kdy po vyhození brankáře Jakuba Zavřela proběhl s míčkem dopředu, natáhl z dálky a prostřelil Štěpána Laju. Ten vystřídal Jana Bindera v brankovišti FBC už ve 25. minutě po pátém zásahu domácích.

Hosté ve třetí části ve snaze vylepšit výsledek často zkoušeli hru bez brankáře, ovšem naopak ještě několikrát inkasovali. Do prázdné branky se trefili Šebek, Krebner a Buršík, který kromě zásahu do odkryté sítě ještě napřáhl k ráně z dálky a radoval se z gólu popáté. Klokani vyhráli jednoznačně 12:3 a nadále drží 5. příčku, Ostrava je 11. a na play off ztrácí tři body, zároveň má ale pouze dvoubodový náskok na předposlední Hattrick Brno.

Televizní předehrávka 21. kola:

FbŠ Bohemians – FBC Ostrava 12:3 (2:0, 6:2, 4:1)
Branky: 2. P. Šebek, 5. Buršík (F. Forman), 24. Buršík (P. Šebek), 24. Kuncman (Vojtíšek), 25. V. Kopecký, 27. M. Forman (V. Kopecký), 29. K. Krbec (P. Šebek), 35. Buršík (Zavřel), 42. P. Šebek (Šárka), 45. Buršík (F. Forman), 48. Buršík (Čihák), 50. Krebner (Šárka) – 28. Dohnal (Daniš), 40. Eichner (Juhaňák), 54. J. Bauer (Sovják). Diváci: 135.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Flektor napsal:

    Ta Ostrava je proste utrpeni 😀

  • Fanda FBC napsal:

    Postupně:
    a) nikdy bych nevěříl, že to řeknu ale včera večer byl nejlepší Zamazal – tohle komentovat, klobouk dolů
    b) FBC Ostrava – fakt se divím, že je v lize ještě někdo horší, katastrofální výkon.
    c) Rolfe ty tyhle kreautury platíš? Pokud ano, jsi masochista nebo bereš drogy
    d) úroveň hry = holomajzna, vánoční večírek popř. charitativní akce, ale ne nejvyšší soutěž!!!!
    e) kolik tam bylo reálně diváků – můj tip 47.
    f) Šumane, Mlčoušku a další – budíček!

    • Kazatel napsal:

      Po tomto komentáři asi na kousek kouknu ze záznamu.

      Měl jsem za to, že oproti šílenostem stylu Liberec vs. Pardubice nebo SKV vs. Otrokovice, atp., tohle bude aspoň představení pěkné kombinační hry Bohemky + supertalentu Formana.

      Dle komentáře, asi ne.

      • mistr světa komentář napsal:

        rybníkářská liga….
        Bauer nevychovaný namyšlený prase…
        Oficiálně 150 diváků ale počítáno i s těma u TV

        • ??? napsal:

          Ty návštěvy jsou u některých týmů strašný. Tohle má být nejvyšší soutěž u nás, to je nádhera. Ať se pánové na Českém florbalu podívají na 1.ligu, ta nedostává v médiích v podstatě žádný prostor, ale návštěvami strčí do kapsy řadu týmů ze Superligy.

      • Petr napsal:

        Právě že ano. Hráli si s nimi a moc práce jim to nedalo.

    • fbc napsal:

      Souhlas a co na to Šuman ??? Nic u nás se hraje pohár mistru a čt dává dva zápasy 😀 😀 trapne trapne !!!!!!Sezení vyprodáno posledních pár lístků na stání a televize nic !!!!Hlavně že v pondělí dá přímý přenos zápasu Vinohrady -Pardubice to je fakt mazec !!!

    • Pavel napsal:

      Ad 3) Právě že neplatí

    • Ostravak napsal:

      Kdyby jsi věděl, jaké poměry v FBC panují, tak by ses divil, že ti kluci ještě vůbec na ty zápasy jezdí.

  • piko napsal:

    Hosi, nedeje se nic, jen banda zoufalcu co se nabalila na prachy likviduje po Buldocich dalsi tradicni klub stejnym zpusobem…

  • stary pes napsal:

    Rolf má co chtěl. Vyhodil Ševčíka , který generoval výsledky a vzal si Svačinku, který sezonu předtím sestoupil s MVILem. Nejlepší trenérská kvalifikace pro angažování v FBC. Pepíno se Svačinkou je zralé na sestup. Jen pět kol do konce ligy a ještě mají Chodov a Bolku. V play-down jsou bez šance. Většina hráčů v týmu končí a serou na Pepíno. Asi těžko tam položí život, když je skoro celý tým na odchodu. Bauer, Juhaňák, Posselt, Sládek, Šindler, Sovjak, Zapletal a možná další. Čonka a Švajný už tam ani nejsou. V televizi proti Bohemce ostuda!!! Nechápu, co tam vymýšlel ten Robenek s odvoláváním golmana, když neměli nic nachystané a ještě dostali další tři do prázdné. Možná Robenek zavzpomínal na švýcarský kolotoč na kterém se povozil, kdy nám ukázal své trenérské schopnosti. To holt není pomalý babský florbal, tohle je trochu jiný level. Pepíno bude první klub 1.ligy mužů, co bude mít vlastní halu. A škrábat se zpět bude hodně těžké, když i těch dotací a sponzorů bude asi trochu méně… Povídat by o tom mohlo Kladno, Znojmo, Bulldogs jak je těžké vrátit se zpět. Ironie je, že hráči jsou placeni a někteří mají i klubová auta. A podívejte se, kde je třeba Bohemka či Otrokovice kde se hraje za hokejku a boty… Rolfe, něco děláš blbě

    • Ostravak napsal:

      Co vím, tak momentálně by byli hráči FBC rádi i za tu hokejku nebo boty..

    • fbc napsal:

      Tak s tím Ševčíkem nevím nevím to je loutka která florbalu vůbec nerozumí a ještě k tomu profesionální lhář 😀

  • stary pes napsal:

    Nechci tady vůbec řešit trenéry v Pepínu. Spíše aktuální situaci a hrozbu sestupu. Příjde mi to, že s Ševčíkem spíše máte nějaký osobní problém. Robenek to tam stejně ovládá což se ukázalo s Koutným. Toho Robenek smetl po x letech Koutného v Pepínu. Já jen srovnávám sezony a kdo je pod nimi podepsaný. Za mě teda co se týče loutek asi nejhorší loutka Svačinka… ale jde spíše o tu situaci v klubu. Hráči nasraní, trenéři nasraní, vedení nasrané. A hra nejhorší za několik let. V TV to pro lidi dlouhodobě fandící Pepínu je tristní. Jediné řešení sestoupit a postavit to nové zdravé.

    • Pavel napsal:

      Problém je, že pod těma dvouma co jsou ve vedení klubu, nikdo už nechce hrát. Tak nevím s kým to postaví, když jdou všichni pryč a juniorská složka má úroveň tak na divizi.

Napsat komentář

*