Håkan Oliw podlehl ALS. Foto: Pixbo Wallenstam
7. 1. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Smutek v Pixbu. ALS si vzala Håkana Oliwa, který působil u tamních žen 20 let, klub podpoří sbírku

 



Velký smutek zavládl v Pixbu Wallenstam. Jednu z nejznámějších organizací totiž zasáhla smrt. Po dlouhém boji s ALS totiž zemřel Håkan Oliw, který více než 20 let působil jako vedoucí družstva u tamních žen. Společně s Eliškou Krupnovou také oslavil jejich poslední mistrovský titul v roce 2016.

Oliw byl duší Pixba. „Zemřel v úterý ráno po dlouhém a vyčerpávajícím boji s nemocí,“ uvedl oddíl v tiskovém prohlášení. „Håkan byl oddaným služebníkem Pixba po více než dvacet let. Reprezentoval neocenitelnou pomoc pro sportovní hnutí, tak málo vídanou v dnešní době, ale přesto neocenitelnou,“ smeklo před svým bývalým pracovníkem.

S ženským týmem pracoval téměř dvacet let. „Byl to právě on, kdo ručil za to, že hotely jsou rezervovány, je co jíst, je kde spát, je připraveno vybavení a jsou vyprané dresy. To je jen zlomek toho, co dělal a vždy jste jej viděli s úsměvem na tváři,“ dojemně se loučí.

Naposledy u týmu působil v roce 2016, společně s Eliškou Krupnovou tak mohl oslavit poslední titul. V úterý se devětapadesátiletému dobrákovi stala osudnou Amyotrofická laterální skleróza, tedy nemoc, která vzala život rovněž bývalému premiérovi České republiky Stanislavu Grossovi a se kterou rovněž bojuje slovenský fotbalista Marián Čišovský

Pixbo rovněž upozorňuje na sbírku na podporu výzkumu ALS, kterou pomáhalo vytvořit právě ve jménu Håkana Oliwa.

V poslední době to není jediné úmrtí v zahraniční florbalové komunitě. 20. prosince zemřel ve 73 letech Matti Ahde, prezident Finské florbalové federace mezi lety 2002 – 2012.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*