S Tomášem Dleskem, Filipem Krigovským a Danielem Škeříkem už v Pardubicích nepočítají. Foto: Sokoli Pardubice S Tomášem Dleskem, Filipem Krigovským a Danielem Škeříkem už v Pardubicích nepočítají. Foto: Sokoli Pardubice
11. 1. 2020 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Pardubice se rozloučily s Dleskem, Krigovským a Škeříkem. Byli jsme postaveni před hotovu věci, reagují hráči

 



Pardubice se v týdnu rozhodly ukončit spolupráci se třemi hráči ze stávajícího kádru. Poslední tým superligové tabulky opustili Tomáš Dlesk, Filip Krigovský a Daniel Škeřík. „Bohužel i tato nepříjemná a nekomfortní rozhodnutí patří ke sportu a k týmovému zvlášť,“ vysvětloval situaci pro klubový web trenér Ladislav Štancl.

Postoj jednotlivce musí být podřazen týmu, zní z Pardubic

Trojice hráčů přestala s pardubickým áčkem trénovat už před Vánocemi, finální rozhodnutí o jejich vyřazení z kádru padlo dva týdny na to. „To, jak tým funguje, se pozná právě v krizových situacích jako je ta, kterou nyní procházíme, a pokud není vše v pořádku, je pak zodpovědností nás, realizačního týmu, jak budeme nastalou situaci řešit. Vzhledem k tomu, že z našeho pohledu momentálně tým nefunguje, jak by měl, rozhodli jsme se přistoupit k takto radikálnímu řešení,“ řekl k odchodu hráčů Štancl.

„Postoj jednotlivce musí být v našem kolektivním sportu podřazen celému týmu a ve prospěch týmu, což jsme u těchto hráčů nevnímali. Je zcela zásadní říct, že vyřazení hráčů z týmu není v žádném případě reakce pouze na špatné výsledky. Je to reakce na rozpoložení těchto konkrétních hráčů, jejich vliv na tým a vůbec režim fungování v kontextu celého hráčského i realizačního týmu,“ vyjmenoval trenér Pardubic důvody, které vedly k vyřazení tří florbalistů z kádru.

„Rozhodnutí, jako je ukončit spolupráci hned s několika hráči najednou, je jedno z nejtěžších a nejnepříjemnějších vůbec. Pro mě osobně je celá tato situace nejtěžší, kterou jsem zatím musel ve své dosavadní trenérské kariéře řešit a je to jedno z nejtěžších rozhodnutí, které jsem si musel nejdříve obhájit sám před sebou. Ale nejdůležitější pro mě je, že jsme se na tom shodli v celém realizačním týmu a jsme v tomto jednotní,“ přiznal Štancl.

„Tímto vysíláme další jasný signál o tom, jak s týmem chceme pracovat, jak mají hráči fungovat a jaké jsou pro nás priority v tom, aby tým doopravdy vnitřně dobře fungoval,“ dodal kouč Východočechů na závěr.

Trenér Pardubic Ladislav Štancl. Foto: Sokoli Pardubice

Trenér Pardubic Ladislav Štancl. Foto: Sokoli Pardubice

Vyhození hráči: Nikdo neprojevil zájem najít společné řešení

Tomáš Dlesk, Filip Krigovský a Daniel Škeřík poslali redakci Florbal.cz společné prohlášení, jehož prostřednictvím by chtěli poskytnout názor druhé zainteresované strany. „Většina týmu včetně vedení na nás delší dobu pozorovala nespokojenost a naštvanost. Ano, přiznáváme, že jsme byli nespokojení a naštvaní tím, jak sezona probíhala, z osobního i týmového hlediska. Kdo však podobnou situaci nikdy nezažil, nepochopí to. Toto však není pádný argument k tomu, aby člověk nemohl pokračovat v tom, co ho baví a byl poté z týmu vyhozen,“ stojí v úvodu.

„Nikdo bohužel neprojevil zájem s námi naše rozpoložení probrat, zjistit, proč se tak děje, případně najít společné řešení. Nastalá situace šla zcela jistě řešit méně radikálními kroky. Je smutné, když lidé vidí problém, ale nemají zájem ho řešit. Lidský přístup byl velkým nedostatkem, ne s každým hráčem bylo jednáno férově,“ litují vyhození hráči přístupu ze strany vedení pardubického A týmu.

„Byli jsme postaveni před hotovou věc a odstaveni od týmu. Nedostali jsme ani příležitost celou situaci vysvětlit – týmu nebo vedení. Na následující schůzce už nám byl vyhazov pouze oznámen. Nikdo pro nás neměl pochopení. Celá záležitost má však dopad i na osobní vztahy, jelikož každý z nás měl v týmu dlouholeté přátele. Celoživotní vášeň nám byla z ničeho nic sebrána,“ přiznali Dlesk, Krigovský a Škeřík.

„Smutné je i to, že za několikaleté působení v týmu i v celé organizaci nám nikdo nepoděkoval. Navíc nyní vypadáme jako ti největší psanci. S našim obviněním a vyřazením zásadně nesouhlasíme! Touto cestou nechce žádný sportovec končit… Není to ostatně poprvé, co byl hráč donucen odejít z týmu, viz loňský listopad. Od určitého momentu se řada hráčů v kabině stala nepohodlnými,“ připomněli náhlý konec útočníka Michala Janečka.

„Věříme, že toto prohlášení alespoň částečně očistí naše jména. Chceme uvést skutečnosti na pravou míru. Konec je o to bolestivější, že člověk cítí velkou křivdu. Závěrem chceme poděkovat za pozitivní zprávy od fanoušků, které nám ukázaly, že stojí za to bojovat!“ uzavřely teď už bývalé opory Pardubic své prohlášení.

Tomáš Dlesk nosil v úvodu sezony kapitánskou pásku. Foto: Sokoli Pardubice

Tomáš Dlesk nosil v úvodu sezony kapitánskou pásku. Foto: Sokoli Pardubice


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Pardubická kabina napsal:

    Problem je trenér. Arogantní hovado a navíc na to nemá. Nelze nic dělat, dokud GM bude držet ochrannou ruku. Je to zralé na sestup. Většina kabiny trenérovi nevěří, ale bojí se ozvat. Nechtějí být vyhození. Jestli spadneme, odpovědnost jednoznačně GM. Myslím, že v kabině máme svého českého Kettunena a ve vedení svého Šumana.

  • sokol napsal:

    V kabině obyčejný kluci. Nechceme sestoupit. Věci od trenérského týmu nefungují. Třískala se přišel učit, Štancl úplně mimo. Nejhorší je ta arogance a pseudotvrdost. Spíše hloupá tvrdohlavost. Lépe bychom hráli bez trenéra…

Napsat komentář

*