Florbalisté Bohemians nakonec dovedli dobře rozehraný zápas do vítězného konce. Foto: Tatran Střešovice Florbalisté Bohemians nakonec dovedli dobře rozehraný zápas do vítězného konce. Foto: Tatran Střešovice
3. 2. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pražské derby pro Bohemians. Klokani v závěru udrželi těsný náskok

 



Televizní utkání obstarala předehrávka 22. kola mezi Tatranem Střešovice a Bohemians. Hostující klokani měli duel dlouho pod kontrolou a 15 minut před koncem vedli 3:0. Střešovičtí se ale vzchopili a závěr duelu zdramatizovali. Na zvrat to nakonec nestačilo.

Na první branku se čekalo až do 17. minuty, do té doby se nehrál moc záživný florbal. Pak Patrik Šebek vystihl špatnou rozehrávku Tatranu při standardní situaci, vyvezl míček dopředu a předložil ho Filipu Formanovi. Ten spolupráci dvou reprezentačních útočníků zakončil střelou pod přesouvajícího se brankáře Lukáše Kříže.

Křížovi kryl na střídačce záda překvapivě Tomáš Kafka, prezident a legenda střešovického klubu, který naposledy působil v Trenčíně, s nímž získal slovenský titul. „Jeden gólman nám chybí kvůli mononukleóze, druhý kvůli svalovému zranění. Já jsem dneska opravdu jenom záskok,“ objasnil situaci před duelem v rozhovoru pro Českou televizi.

Tomáš Kafka byl na střídačce Tatranu jako brankářská dvojka. Foto: Tatran Střešovice

Tomáš Kafka byl na střídačce Tatranu jako brankářská dvojka. Foto: Tatran Střešovice

Ve 24. minutě sehráli hosté další rychlý brejk. Jakub Šárka vybojoval míček u mantinelu a následoval ťukes přes Krebnera až na Viktora Kopeckého, jenž bekhendem zakončil do prázdné branky. Třígólový náskok pak zajistil sám Šárka, když v přesilovce nadvakrát dostal míček za brankovou čáru.

Klokany pak znejistili dvě trefy domácího celku, které se vměstnaly do pěti vteřin. Nejprve Filip Langer nahazoval míček do brankoviště a po teči jak hostujícího Patrika Šebka, tak domácího Jonáše Kreysy bylo sníženo. Chvíli po buly vystřelil Milan Meliš a Martin Šindelář svými zády usměrnil balonek do sítě.

53. minuta přinesla větší klid na stranu zelenobílých. V nepřehledné situaci před brankou Tatranu se skvěle zorientoval Filip Forman, připravil pozici pro Pavla Čiháka a ten přízemní střelou vrátil hostům dvougólový náskok. Přesto to ještě bylo v závěru drama. Dvě minuty před koncem snížil po rychle rozehrané standardní situaci Jakub Kolísko. Bohemians už těsný náskok nepustili a zvítězili 4:3.

„V třetí třetině jsme mohli jít do vysokého vedení a stejně tak mohl rozhodně Tatran srovnat, protože po vstřeleném gólu se dostal do zápasu. Jsem rád, že jsme závěr zvládli, ale tolik neproměněných šancí si nemůžeme v dalších zápas dovolit,“ řekl po utkání asistent trenéra Bohemians Martin Forman. Bohemians tak mají po 22 kolech nakročeno k potvrzení páté pozice.

To Tatran ještě svede o postup do play off velký boj. „První polovinu zápasu jsme nebyli v dobrém pohybu a nasazení. Technické provedení herních situací nás bohužel stálo nějaké body,“ mrzelo Milana Fridricha, kouče Střešovic. Tatran má na devátý Liberec pětibodový náskok, ovšem o jeden odehraný zápas navíc.

Předehrávka 22. kola superligy:

Tatran  Střešovice – FbŠ Bohemians 3:4 (0:1, 0:1, 3:2)
Branky: 50. Kreysa (Langer), 50. Šindelář (Meliš), 58. Jak. Kolísko (Šindelář) – 17. F. Forman (P. Šebek), 24. V. Kopecký (Krebner), 45. Šárka (Krebner), 53. Čihák (F. Forman). Diváci: 415.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*